11.04.18

Зміна маркетингової стратегії як виклик часу – зустріч слухачів МВА з Віталієм Ткаченком.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Зміна маркетингової стратегії як виклик часу – зустріч слухачів МВА з Віталієм Ткаченком.

В середу, 11 квітня 2018 року, слухачі програм General MBA, що реалізується в МІБ в карусельному форматі, мали можливість в рамках курсу «Маркетинговий менеджмент» зустрітися із співвласником маркетингового агентства WTF та колишнім директором з маркетингу WOG Віталієм Ткаченком.

 

Свій виступ Віталій розпочав з цитати відомого американського бізнесмена та засновника Walmart Сема Уолтона: «У нас є тільки один бос - Споживач. Він може звільнити будь-яку людину в компанії, починаючи з директора і закінчуючи прибиральником, просто витративши свої гроші в іншому місці». Так спікер підкреслив, що насправді головною дійовою особою в бізнесі є Клієнт і зауважив, що компанії, які в ранжуванні пріоритетів віддають особливе (почесне) місце фокусуванню на Клієнті, мають кращі шанси вижити і розвиватися в умовах нестабільного бізнес-середовища.

 

В той же час якісний симбіоз надійного утримання такого фокусу та одночасного просування компанії в напрямку реалізації амбітних стратегічних цілей можливий лише за умови регулярного критичного аналізу маркетингової стратегії. Така стратегія увесь час має відповідати викликам часу. Позиція, коли систематично здійснюється відслідковування попиту на нові принципи організаційної діяльності позитивно позначається і на фінансовому стані компанії, і тримає в тонусі конкурентів.

 

Спікер розповів слухачам про конкретні чинники, що спричинили перегляд завдань і переваг в компанії West Oil Group — першої національної мережі автозаправних комплексів. Віталій представив дослідження і описав роботи, які проводилися в очолюваному ним маркетинговому департаменті, розповів про лайфхаки та секретні прийоми, що зумовили зміну маркетингової стратегії WOG та про результати, яких вони при цьому досягли.

 

На зустрічі слухачів з В. Ткаченком також була порушена тема ефективного використання інструментів і каналів формування клієнтського досвіду. Спікер поділився із слухачами конкретним досвідом WOG в питанні переходу від стратегії хорошого настрою до розуміння сервісу та розповів, як компанія формує і підтримує лояльність клієнта. Також запрошений експерт  розкрив поняття «кубу-скарг» та «лояльності» через категорію «жертви», розповів про роль книги скарг і пропозицій.

 

Крім усього, учасники заходу мали змогу ознайомитися із результатами досліджень компанії Auto-Consulting, у яких йшлося про особливості розвитку українського ринку нових легкових автомобілів за останні 80 років. Гарячу дискусію в аудиторії спровокувало завдання від Віталія спрогнозувати розвиток ринку електрокарів через 10-15 років та уявити профіль водія 2033 року.

 

Не обійшлося і без приємних подарунків. За найцікавіше питання одна з слухачок групи General MBA отримала від спікера 5 чашок кави.

 

IMG 9057IMG 9059