13.04.18

Оксана Слюсарчук та Марина Бобко допомогли слухачам Ukrainian MBA на практиці відпрацювати сучасні маркетингові інструменти.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Оксана Слюсарчук та Марина Бобко допомогли слухачам Ukrainian MBA на практиці відпрацювати сучасні маркетингові інструменти.

Сегментація ринку, позиціонування бренду чи товару – всі чули про такі поняття, але не всі розуміють, як це працює на практиці. Тому до слухачів програми Ukrainian MBA було запрошено двох спікерів-практиків, що із власного досвіду знають, як підходити до вирішення подібних бізнес-задач.

 

Гостями на зустрічі, що була присвячена темі сегментування та позиціонування, яка відбулася 13 квітня 2018 в МІБ в рамках маркетингових курсів програми, були Оксана Слюсарчук та Марина Бабко.

 

Слюсарчук ОксанаОксана Слюсарчук – експерт з маркетингу з 12-річним досвідом в таких компаніях як Coca-Cola, PG, Orangina, Kimberly Clark, BIC. Оксана запускала на ринок України соки «Rich» і «Добрий», перезапускала бренди «Росинка» і «Софія Київська», будувала просування бренду «БІК» на території України. Свого часу Оксана закінчила програму The Chartered Institute of Marketing в МІБ (2012 рік).

 

Бабко МаріяДругий спікер – Марина Бабко – бренд-менеджер АВК, має за плечима 14 років досвіду в таких компаніях, як «Панда», «Kimberly Clark», «Объединённые Кондитеры», «Кондитерська Компанія АВК». Успішно реалізувала запуск на ринок України бренду «Kotex Extra Soft»; адаптацію асортиментного портфелю брендів "Красный Октябрь", "РотФронт", "Бабаевский" для українського ринку (2012-2013 рр.); розвиток бренду АВК та саббрендів на внутрішньому та зовнішньому ринках.

 

Що таке сегментація та її важливість для бізнесу – одне із питань, які були розкриті Оксаною Слюсарчук під час зустрічі. Про ключові етапи сегментування, вибір критеріїв сегментації, оцінку розміру та потенціалу обраного сегменту Оксана розповіла на прикладі таких брендів, як “Росинка”, “Софія Київська” та “БІК”, а Марина – на прикладі ТМ “АВК” та брендів "Красный Октябрь" та "Бабаевский" для українського ринку.

 

У слухачів була можливість відпрацювати отримані маркетингові інструменти на практиці. Під час групової роботи студенти спробували самі обрати сегменти ринку для різних груп товарів, як то: спортивний одяг, кава, мобільні телефони, шампунь тощо – та із задоволенням презентували своє бачення.

 

Після цього Оксана та Марина розповіли, навіщо і як робити глобальне позиціонування. На прикладах згаданих брендів в аудиторії були розглянуті види позиціонування, а саме: за особливістю товару, за вигодою товару чи послуги, за використанням, за ціною, за дистрибуцією. Слухачі навчились визначати точки паритету та диференціації для різних товарів та послуг.

 

Далі слухачі продовжили відпрацювання матеріалу на власних кейсах. Для цього студенти, розподілившись на групи, із задоволенням створювали свої бренди в обраних сегментах ринку і презентували на їх розгляд колег, використовуючи вивчену формулу позиціонування.

 IMG 9078IMG 9090IMG 9103IMG 9122