20.09.18

Старт навчання у слухачів General MBA сьомої генерації.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Старт навчання у слухачів General MBA сьомої генерації.

У бізнес-школі «Міжнародний інститут бізнесу» в середу, 19 вересня 2018 року, відбувся черговий старт програми General MBA по карусельній моделі бізнес-освіти ©.

Цього разу в одній аудиторії зустрілися п’ята та сьома генерації слухачів, протягом шести місяців вони разом прослухають модуль “Фінансові інструменти бізнесу та особиста ефективність керівника”.

 

Урочиста частина заходу розпочалася з привітального слова віце-президента Міжнародного інституту бізнесу Юрія Зеленіна, який побажав слухачам успіхів, цікавих лекцій, завдань та кейсів.

 

Політикам МІБ та особливостям побудови навчального плану був присвячений виступ академічного директора бізнес-школи МІБ, д.е.н., доцента Алевтини Кудінової.

 

Цього ж дня розпочалася багатоденна ділова симуляція, результатом якої стало не лише знайомство слухачів у групі, обмін першими враженнями, а й моделювання реальних бізнес-ситуацій, перші ігрові виграші та програші.

 

Навички командної взаємодії слухачі опановували під керівництвом Олени Рижкової — викладача МІБ на програмах MBA, сертифікованого міжнародного консультанта з управління (CMC, ICMCI), професійного проектного менеджера (IPMA, рівень С).

 

Спеціальним гостем МІБ, який працював у партнерстві з Оленою, став власник і директор тренінгової компанії «Камертон» Павло Коробчанський. Павло провів тренінг з психологічної трансформації. У процесі жвавих дискусій він допоміг слухачам відчути внутрішній комфорт, знайти відповіді на важливі питання про стратегії створення співтовариства щасливих і успішних людей, розтопив кордони між тими, хто ще вчора не знав про існування один одного.

 

Наступного дня із групами працювали модератори бізнес-гри з бізнес-моделювання Ярослава Бутенко-Гачковська та Леонід Бутенко. Ярослава — керуючий партнер і бізнес-тренер компанії корпоративних тренінгів «СТС», ексклюзивний ліцензіар бізнес-симуляцій Business Today International, що спеціалізується на індивідуальному і корпоративному консультуванні, управлінні змінами і проведенні стратегічних сесій, бізнес-симуляцій, ділових ігор, семінарів та тренінгів. Леонід — ведучий тренер компанії BTI (Великобританія), тренер проекту Северсталь і Скартел та має значний досвід навчання персоналу в державних і приватних компаніях.

 

Бізнес-гра, що проводилася в групах General MBA 5-ї та 7-ї генерацій, передбачала реалізацію стратегії розвитку системного бізнес-мислення. Захід пройшов у добрій, емоційно-жвавій атмосфері. Слухачі ставили ставки, зводили баланси, рахували доходи. Успіхи чергувалися з поразками. Однак, негативний досвід послужив потужним відправним поштовхом для винайдення такої колективної стратегії, що змогла вирішити управлінську задачу максимально ефективно.

 

Результатом бізнес-гри став аналіз власної поведінки кожного слухача. Кожен зміг зробити висновки і узагальнення, які дозволили виявити слабкі місця. Активна залученість слухачів дозволила знайти організаційні рішення, протестувати і оцінити різні підходи. Усі відзначили, що для роботи в команді та вирішення будь-якої проблеми є вміння ефективно розподіляти функції, стратегічно мислити, вчасно приймати правильні рішення, взаємодопомога та відповідальність кожного. Учасники отримали необхідний практичний досвід, змогли проявити та оцінити рівень свого лідерського потенціалу, комунікативних здібностей.

 

Усі слухачі-“новобранці” отримали пам’ятні подарунки та, сподіваємося, вже відчули унікальні переваги навчання в МІБ — навчального закладу, що має багаторічну акредитацію в Association of MBAs. АМВА - міжнародна асоціація МBА, що ставить своєю метою підтримання рівня бізнес-освіти в світі на найвищому рівні, яка забезпечує доступ слухачів до знань та івентів світового рівня, нетворкінг (online & face-to-face) з кращими викладачами світу (на сьогодні лише 2% бізнес-шкіл в світі мають акредитацію АМВА через високі вимоги та стандарти), кар’єрні перспективи завдяки вільному доступу до глобальної мережі роботодавців.

 

Щиро бажаємо успіхів слухачам! У них попереду багато цікавого — лайфхаки від викладачів та випускників МІБ, корисні завдання, цікаві бізнес-екскурсії та нові проекти.

 

mib 01mib 02mib 03mib 04mib 05mib 06