14.11.18

Слухачі MBA розвивали навички крос-культурних комунікацій у глобальному цифровому бізнес-середовищі

Главная/Новости и анонсы МИБ/Слухачі MBA розвивали навички крос-культурних комунікацій у глобальному цифровому бізнес-середовищі

Посилення контактів між представниками різних націй й культур, позитивно впливає на становлення бізнесу. Тому визначним показником професійної компетентності сучасного фахівця нарівні із володінням спеціальними професійними знаннями є також знання мовленнєвого етикету, особливостей культури певної спільноти, з представниками якої налагоджуються партнерські відносини, розуміння специфіки ділового спілкування та основ міжнародного етикету.

Уміння активізувати міжкультурний діалог або уміння забезпечити «м’який» вихід на міжнародні ринки через правильно налаштовану комунікацію успішно позначається на веденні будь-якої професійної діяльності.

 

З метою знайомлення слухачів з особливостями крос-культурних комунікацій у глобальному цифровому бізнес-середовищі на програмі General MBA карусельного формату для шостої когорти слухачів у середу, 14 листопада 2018 року, був проведений відповідний майстер-клас. Захід провів кандидат економічних наук, бізнес-консультант та спеціаліст із значним досвідом у сфері крос-культурних комунікацій Денис Ліфінцев.

 

Серед персональних компетентностей Дениса, крім крос-культурних комунікацій, є також крос-культурний менеджмент, бізнес-аналітика та інвестування. У свій час Д. Ліфінцев брав участь в численних проектах, що пов’язані з крос-культурними комунікаціями (інвестування, туризм, івент-менеджмент, експорт товарів та послуг). Сферою його відповідальності були у тому числі фундаментальний аналіз (глобальні тренди, галузеві тенденції, фінансовий стан компаній та прогнози), управління портфелем цінних паперів (торгівля акціями компаній на NYSE, LSE, WSE).

В 2015 році Денис закінчив University of California (Irvine) за напрямком “Intercultural communication”.

 

Д. Ліфінцев має значний викладацький досвід і у тому числі досвід проведення лекцій та тренінгів для іноземних студентів. Так, із свіженького, у рамках «Міжнародної літньої школи IBS» (Київ, 2016 р.) про «Україно-німецьке співробітництво» (економічні передумови та можливості, крос-культурна взаємодія) він викладав для німецьких студентів. В 2017 році проводив тренінгові заняття з крос-культурних комунікацій у Економічній академії імені Д. Ценова (Болгарія). А цього року від’їздив до Румунії з діловим візитом до University Stefan cel Mare.

 

Під час майстер-класу спікер розповів про ключові тренди, які підвищують важливість крос-культурних комунікацій, про можливості в умовах цифрового світу та різних ділових культур, наводив багато життєвих прикладів.

 

Слухачі отримали уявлення про перешкоди ефективній крос-культурній комунікації, ознайомилися з результатами досліджень, які були отримані Денисом (у співавторстві) на основі опитувань більше як 250 респондентів з Данії, Португалії та України. Усі мали змогу їх проаналізувати та зробити певні висновки.

 

Отримані на майстер-класі знання слухачі закріпили бізнес-грою, за умовами якої вони мали правильно вибудовати комунікацію з бізнес-партнером, що сповідує іншу культуру. У цьому їм допомогли образи бразильської будівельної компанії та представників італійського автомобільного заводу. Слухачі по-акторські майстерно емітуючи міжкультурні переговори, успішно подолали усі труднощі крос-культурної комунікації та проявили високий рівень здатності до адаптації у швидко мінливих умовах бізнес-середовища. Денис в свою чергу надав командам зворотній зв'язок, детально розібравши змодельовану ситуацію та вказавши на гострі моменти, яких слухачам вдалося уникнути або які могли б спричинити конфлікт та завадити досягненню поставленої мети.

 

Резюмуючи, підкреслимо, що майстер-клас виконав своє основне завдання — навчив слухачів долати комунікативні бар’єри та формувати позитивний імідж. Отже, комунікативну компетентність у крос-культурному аспекті прокачано!

Бажаємо усім успішного керування бізнесом на основі гармонійної міжкультурної взаємодії!

IMG 9521 edited

IMG 9508 edited