17.02.19

Кращі Lean-практики з усунення перешкод з потоку створення цінності - слухачам MBA викладали Г.Бердніков і А.Янковець.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Кращі Lean-практики з усунення перешкод з потоку створення цінності - слухачам MBA викладали Г.Бердніков і А.Янковець.

Що таке lean-методологія і як вона впливає на вдосконалення процесів, розвиток навичок персоналу та підтримку системи менеджменту в цілому у неділю, 17 лютого 2019 року, розповіли слухачам бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу» Лін-практики Григорій Бердніков та Анна Янковець.

 

В рамках третього блоку дисциплін майстер-клас під назвою «Лін-підхід до усунення перешкод з потоку створення цінності» проводився для слухачів сьомої генерації програми General MBA, яка реалізується в карусельному форматі бізнес-освіти©.

 

Григорій Бердніков має більше 15 років виробничого бекґраунду і великий досвід у впровадженні Лін-підходу на виробничих підприємствах (Variant Agro Built, ADS Aluminium décor system, Boy & Girl, МХП Агроіндустріальний холдинг тощо), в тому числі і в якості керівника функціональних підрозділів з операційних поліпшень і лідера технічних напрямків виробничих компаній. Григорій спеціалізується на питаннях налаштування систем потокового виробництва, балансування процесів, стандартизації і стабілізації процесів, на навчанні методам вирішення проблем з використанням наукового підходу, виробничому навчанні персоналу, розвитку системи наставництва, підвищенні ефективності роботи обладнання, розгортанні систем щоденного менеджменту та на вбудованій якості.

 

Його бізнес-партнер Анна Янковець до початку консалтингової практики вдосконалювала процеси і розгортала Лін-системи в проектно-конструкторських і енергетичних компаніях. Наразі вона має великий досвід в сфері підготовки персоналу до Лін-трансформаціі як виробничих, так і сервісних компаній (Нова Пошта, Укргазвидобування, Донбасенерго, Астарта-Київ, Ашан, Альфабанк та інші). Анна спеціалізується на підвищенні ефективності сервісних процесів і проектного управління, розгортанні стратегії і цілей компанії до рівня виконавців за методикою Hoshin Kanri, на впровадженні системного підходу до вирішення проблем, стабілізації і стандартизації процесів, раціоналізації робочого простору, розробці та проведенні відкритих навчальних програм, підвищенні ефективності потоків створення цінності.

 

Під час заходу слухачі дізнавалися як втілити стратегічні цілі компанії шляхом розкриття потенціалу співробітників, підвищення ефективності процесів і впровадження систем менеджменту для виробництва більшої цінності меншими витратами ресурсів.

 

До питань, які висвітлювалися спікерами, належали такі, як виникнення Lean, сутність змісту та розуміння принципів Lean, тлумачення поняття «Lean-менеджмент». Також увагу було приділено цінностям та втратам в потоці створення цінності.

 

Далі, опираючись на такі поняття як стандартизація, вбудована якість, балансування та виробництво з часом такту, Григорій та Анна розповіли слухачам MBA про підходи до усунення перешкод в потоці створення цінності. Цінну інформацію слухачі почули також про системи для стабілізації потоку, серед яких 5С, ТРМ, система щоденного менеджменту, підхід до вирішення проблем.

 

Наприкінці майстер-класу відбулася незвичайна командна робота, що полягала в побудові конструкції із спагетті. В ході гри, яка називається  "Marshmallow challenge", слухачам вдалося краще зрозуміти цикл PDCA.

 

Переможцями серед слухачів стали Павло Тихоплав і Ольга Німак!

lean5

lean4

lean3

lean2

 

lean1