12.11.20

Експрес-знайомство: Лідія Пащук. "Я дійсно вірю, що підприємцем бути престижно."

Главная/Новости и анонсы МИБ/Експрес-знайомство: Лідія Пащук. "Я дійсно вірю, що підприємцем бути престижно."

Викладачі бізнес-школи МІБ точно знають що робить модулі кожної з програм унікальними і чому бізнес-освіта для багатьох слухачів стає точкою відліку.

Знайомтеся з Лідією Пащук.

  • Кандидат економічних наук;
  • Сертифікований викладач Чартерного інституту маркетингу (CIM, Chartered Institute of Marketing, Великобританія);
  • Доцент кафедри міжнародної економіки та маркетингу КНУ ім. Т. Шевченка, консультант міжнародних організацій;
  • Крім усього, Лідія автор книги "Українська мрія. Я-підприємець!" і людина, яка втілює в життя цікаві та амбітні проекти й отримує задоволення від складних завдань.

kfund-min

- Лідія, в чому цінність вашого курсу в бізнес-школі МІБ з точки зору управлінської ефективності?

В МІБ я викладаю на програмі Чартерного інституту маркетингу курс Resource Management (управління ресурсами), який і присвячений саме управлінській ефективності маркетолога, адже маркетолог повинен вміти забезпечити високі результати компанії, маючи дуже різні, в основному дуже обмежені ресурси.
До цього я понад 5 років викладала курс з управління метриками в компанії. Я переконана, що маркетинг повинен приносити прибуток, а кожен маркетинговий крок можна обґрунтувати цифрами.

- Що мотивує Вас викладати в бізнес-школі?

Моя кар'єра викладача та бізнес-тренерів почалась у Міжнародному інституті бізнесу. Кожного року я ділюсь знаннями та досвідом зі студентами різних навчальних програм в МІБ.

Викладання в бізнес-школі - це унікальна можливість:

  • тримати себе у постійній професійній формі;
  • бути у курсі сучасних бізнес-трендів, тим більше програми від Чартерного інституту маркетингу - це передові міжнародні знання та навички;
  • отримувати нові знання від слухачів;

А чого вартий нетворкінг... В МІБ навчаються власники, керівники та провідні працівники найкращих компаній, їх довіра для нас безцінна.

- Який Ваш найцікавіший проект (в професійній сфері)?

Я вже 10 років я працюю в бізнес-освіті. Паралельно викладаю в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, а також виконую проекти для компаній і міжнародних організацій. Мені завжди трапляються тільки цікаві проекти.

Кожен проект - це нові відкриття і знайомства. Я люблю проекти, які часом здаються складними і нездійсненними. Це особливе задоволення досягати успіху в найскладніших завданнях. Понад чотири роки тому я отримала пропозицію від Василя Хмельницького створити навчальний проект для малого і середнього бізнесу в Білій Церкві. Так трапилася Школа малого і середнього підприємництва. Відтоді більше 1000 підприємців в 15 містах України змогли пройти навчання, написати бізнес-план, розробити бізнес-модель.

З малим і середнім бізнесом я працюю вже 10 років, беручи участь як у проектах міжнародних організацій, так і допомагаючи безпосередньо підприємцям з різних сфер, регіонів, в різних стадіях розвитку.
У минулому році я твердо вирішила написати книгу.
Мені дійсно було, що сказати. Так вийшов ще один проект під назвою "Українська мрія. Я-підприємець!". Я Дійсно вірю, що підприємцем бути престижно, а не лише сміливо. Тож, я зібрала 22 історії різних підприємців, маленьких та не дуже, а також додала бізнес-знання и вийшов мій особистий проект, де я стала справжнім видавцем-стартапером.

І знаєте що? За 2.5 місяці продався майже увесь тираж. І це дуже захопливо, скажу я вам!