27.10.23

Старт програми Diploma in Professional Marketing (CIM)

Главная/Новости и анонсы МИБ/Старт програми Diploma in Professional Marketing (CIM)

 

Ця осінь не була б такою насиченою, якби МІБ не відновив ще одну зі своїх програм – програму The Chartered Institute of Marketing (CIM) Level 6 Diploma in Professional Marketing.

Як і очікували наші слухачі, плеяда зіркових тренерів цієї програми розпочала роботу, і ми вже маємо що розповісти!

Зазвичай, навчальні дні наших слухачів діляться на кілька сегментів: лекційна частина, де тьютори викладають теоретичну частину за навчальним планом СІМ, практична – групові та індивідуальні роботи прямо під час заняття та зустрічі із запрошеними спікерами. Так, від початку навчання було запрошено трьох спікерів, які поділилися своїм досвідом з нашими слухачами.

Ксенія Михайленко (Медіа Директор Promodo) поділилася власним досвідом у медіа плануванні. Ксенія має більше 20 років досвіду у різних медіа агентствах, тож її експертизі можна довіряти.

Говорили і про вибір цільової аудиторії, про те, що навіть обрана ЦА не є вашим єдиним покупцем, звісно. Тому дуже важливо позиціонувати товар/бренд так, щоб його у вигідному світлі побачили не ваші покупці, проте потенційно можливі. Звісно, обговорили і те, як різні вікові групи споживають медіа зараз, а також про те, що 82% реклами в Digital – це маленький екран телефону, тож контент перш за все треба орієнтувати на розміри екранів смартфонів. Завершили ключовими показниками, які має враховувати річний медіа план.

 

Zaranko

 

У компанії до Ксенії, наша тьюторка Оксана Слюсарчук запросила Валерію Заранко, представницю В2В агенції досліджень Ipsos. Валерія порушила тему про те, що дослідження, нажаль, не є рішенням усіх маркетинг проблем. Перш за все, при зверненні до агенції досліджень, варто добре подумати, як краще донести саме свої потреби зі всіма нюансами до агенції, щоб поставлена задача була максимально «квадратною»:

▶ Завдання до дослідження має бути складено до того, як будь-які процеси дослідження почнуться;

▶ Той, хто приймає рішення має особисто зануритись у процес створення та подання завдання до дослідження агенції;

▶ Визначення цілей дослідження має бути покладено на того, хто ініціює дослідження, і хто хоче потім використати результати у процесі прийняття рішень;

▶ Критично важливо розуміти, що завдання, що починається з невизначеності, скоріше за все не дасть конкретних та корисних результатів;

▶ Розрізняйте бізнес задачі від цілей дослідження;

▶ Методи дослідження мають бути чітко визначені. Для цього, варто поставити собі ряд запитань перш ніж давати завдання агенції.

 

Kyrylenko

 

А далі до групи цікавих та експертних спікерів долучилась Ніка Кириленко (Cisco Україна). Говорили про налаштування та відслідковування реклами, побудову власної аудиторії, та як можна проводити свої власні дослідження. Ну, і як результат, як збільшувати конверсію крок за кроком.