31.01.23

Executive MBA: січневий модуль

Главная/Новости и анонсы МИБ/Executive MBA: січневий модуль

 

Про важкі й не дуже, доленосні й життєствердні. Про такі рішення говорили на січневому модулі програми Executive MBA.

Від рішення, що в першу чергу робити, коли нарешті дали світло: їсти, уроки з дітьми, закривати робочі питання чи виконувати домашні завдання бізнес-школи, до рішення, чи варто взагалі їхати в МІБ, повертатись до навчання, чи зараз не на часі?

І одне з таких рішень було прийняте слухачами програми ЕМВА 21 генерації. Було багато роздумів, вагань, були зустрічі, листування і врешті, повернення за парти МІБ.

 

emba3

 

Аби зробити таке повернення ще яскравішим та цікавішим, керівник програми разом з академічним директором створили особливий емоційний простір: поєднання двох генерацій ЕМВА 21 та ЕМВА 22 під час вибіркових лекцій та курсів, аби зробити коло спілкування та обмін думками та інсайтами ще ширшим та кориснішим для кожного з учасників навчального процесу.

Так, разом працювали, вивчаючи бізнес-право, разом дискутували про маркетингові стратегії. Разом з М.Є. Сорокіним мали воркшоп. Робили ставки, віддавали свій «аплодисмент» за того чи іншого учасника, багато сміялися та спілкувалися. І, звісно, таке сміливе поєднання генерацій відсвяткували пишним бенкетом. Організували чергове командоутворення, так би мовити.

 

Як відзначив Борис Федосєєв (слухач з 21 генерації ЕМВА): «Ми тут всі прихильники BDSM - Business Development Sales & Marketing, і трішечки того, що ви подумали, бо як інакше назвати нашу незламну волю до навчання та стійке бажання витрачати свій дорогоцінний час на лекції, домашні завдання, важкі командні проекти та іспити, коли це завжди важкий вибір, а завтра знову на роботу?»


Бо, зрештою, це і є життя. Воно триває, на паузу його не поставиш, колись-таки настане те саме омріяне «після» і потрібно бути досить підкованим, аби втримати свою компанію на рівні, бути достойним конкурентом новим лідерам, що якраз зараз зростають в університетах Європи.

Але повернімося до самого навчального процесу. Цього разу вдалися до дискусій, інтерактивних семінарів та практикумів обговорення.

 

emba2

 

М.Е. Сорокін зазначає: «Внесок кожного учасника курсу - важлива частина процесу навчання». Саме тому дискусійні панелі та воркшопи часто використовуються нашими викладачами і так подобаються нашим слухачам.

То чому навчалися?

  • Розуміти і аналізувати бізнес-моделі, які резюмують елементи маркетингової і загальної стратегії компанії;
  • Розуміти концепції і методи розробки бізнес-моделі;
  • Творчо брати участь у підготовці підприємницьких і стратегічних рішень;
  • Представляти аргументовану точку зору з вибору адекватного джерела фінансування для бізнесу чи окремого проекту.

Аби підтримувати високі стандарти корпоративної соціальної відповідальності та бізнес-етики, зокрема в сфері стратегічного менеджменту та підприємницької діяльності використовували як спеціальні кейси та приклади, так і ділилися власним досвідом зі своїх підприємств. Звісно, за зачиненими дверима і без можливості знімати та занотовувати. Це одна з фішок нашого методу провадження бізнес-освіти: ділитися в аудиторії такими секретами, що потім світ перевертається. Але тссссс, то тільки за зачиненими дверима аудиторій МІБ.

 

Другие материалы в этой категории: « Січневий модуль General MBA Старт програми Executive MBA »