2011-07-14

В Міжнародному інституті бізнесу відбувся круглий стіл на тему: "Засади формування концептуальних підходів до створення системи Національних стандартів оцінки майна та майнових прав".

Головна/Центр розвитку оцінки майна і майнових прав/Новини/В Міжнародному інституті бізнесу відбувся круглий стіл на тему: "Засади формування концептуальних підходів до створення системи Національних стандартів оцінки майна та майнових прав".

Міжнародний інститут бізнесу спільно з Фондом державного майна України, Державним агентством земельних ресурсів України, Асоціацією фахівців з оцінки, Українським товариством оцінювачів провів обговорення змін та розвитку Національних стандартів оцінки майна, майнових прав. У роботі круглого столу взяли участь більше 50 представників ринку оціночних послуг.

Удосконалення методологічних засад роботи для всіх учасників ринку оцінки повинні прийматися тільки на основі ґрунтовної оцінки існуючих Національних стандартів, їх ефективності, з урахуванням положень Міжнародних стандартів оцінки і їх розвитку та за умови розробки спільної програми дій представників державних органів виконавчої влади, саморегулівних організацій оцінювачів, провідних навчальних закладів та всієї оціночної спільноти.

Виходячи з цього на круглому столі були обговорені наступні питання:

Необхідність створення системи національних стандартів оцінки;

Складові системи Національних стандартів з оцінки;

Вдосконалення діючих Національних стандартів з оцінки;

Необхідність розробки нових стандартів:

  • про порядок рецензування звітів з оцінки
  • кодексу етики оцінювача та інших.

Свої бачення розвитку системи Національних стандартів оцінки висвітлили: заступник Голови ФДМУ Григоренко Є.М., керівник департаменту з оціночної діяльності ФДМУ Горяйнов М.Г., Голова ради Українського товариства оцінювачів Амфітеатров О.Д., Голова ради Асоціації фахівців з оцінки Максимов С.Й., міжнародний консультант з питань стандартизації оціночної діяльності Лопатніков О.М., провідні оцінювачі.

Більшість виступаючих наголошувала на необхідності внесення змін до чинних Національних стандартів оцінки та подальшої розробки їх нової редакції на основі Міжнародних стандартів оцінки, що стане запорукою високої якості оціночних послуг.

Тези виступів читайте тут.