2022-08-16

Завершено розробку методики визначення збитків, завданих збройною агресією рф.

Головна/Центр розвитку оцінки майна і майнових прав/Новини/Завершено розробку методики визначення збитків, завданих збройною агресією рф.

Фонд державного майна України спільно з Міністерством економіки України завершили розробку Методики визначення збитків, завданих збройною агресією російської федерації проти України. 

 

Розроблена методика дозволить визначити шкоду та обсяги збитків, завданих підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності внаслідок знищення та пошкодження їх майна у зв’язку з веденням бойових дій.

 

У Методиці пропонується алгоритм визначення збитків від упущеної вигоди через неможливість чи перешкоди у провадженні господарської діяльності.

 

Запропоновані методичні засади для визначення обсягів витрат, необхідних для відновлення майна та майнових прав постраждалих суб’єктів. 

 

Проєкт методики оприлюднений для обговорення на сайті Міністерства економіки України. Ознайомитися з текстом можна за покликанням – https://bit.ly/3Q8buzo

Хоч і проведено багато круглих столів, (зокрема й нашим навчальним закладом)  на яких обговорювалися алгоритми визначення збитків завданих збройною агресією росії (і багато з них знайшли своє відображення у проєкті) все ще приймаються уточнення чи зауваження до документа у формі електронних звернень – https://bit.ly/3SLUWiz