2011-02-16

Відбувся Круглий стіл "Довіра як двовимірний процес: "банк-клієнт – клієнт-банк"

Головна/Новини МІБ/Відбувся Круглий стіл "Довіра як двовимірний процес: "банк-клієнт – клієнт-банк"

 

В Міжнародному інституті бізнесу відбувся круглий стіл на тему: "Довіра як двовимірний процес: "банк-клієнт" - "клієнт-банк". Організаторами заходу виступили Асоціація українських банків (АУБ) та Центр соціальної відповідальності бізнесу та ділової етики Міжнародного інституту бізнесу (МІБ).

В роботі круглого столу взяли участь представники банківського сектору, науковці та учасники Асамблеї малого і середнього бізнесу з різних регіонів.

 

Тематика круглого столу була сфокусована на з’ясуванні причин та характеру "кризи довіри" в банківському секторі у взаємовідносинах між банками та клієнтами, окресленні методів та інструментів відновлення довіри в діяльності банків.

Особливо гостро пройшла дискусія навколо необхідності зміни формату взаємостосунків в трикутнику "банк-клієнт-держава" на основі паритетного партнерства.

Етичний чинник як природний регулятор потрібен для ефективного функціонування сучасного бізнесу, він є аксіоматичним, - наголосив президент МІБ Володимир Заболотний.

За результатами заходу, було вирішено створити робочу групу для розробки Етичного кодексу українського банкіра та підприємця, а також розробити "путівник" ефективного втілення в життя форм співпраці конкретних банків з малим і середнім бізнесом.