2010-11-26

Олександр Окунєв виступив на Щорічній професійній конференції "Корпоративний юрист - 2010"

Головна/Новини МІБ/Олександр Окунєв виступив на Щорічній професійній конференції "Корпоративний юрист - 2010"

 

26 листопада 2010 р. Олександр Окунєв, директор Центру корпоративного управління МІБ, виступив з доповіддю на Щорічній професійній конференції "Корпоративний юрист - 2010", яка була організована компанією "FAService".

 

Компанія "FAService" 26 листопада провела Щорічну професійну конференцію "Корпоративний юрист - 2010". Серед ключових питань заходу цього року стали: організація ефективної роботи юридичного департаменту; юридичний аутсорсинг, взаємодія з зовнішніми консультантами; перспективи і практика правозастосування корпоративного права в Україні; практика застосування податкового права і судові суперечки.

Як один з провідних фахівців в області корпоративного права, Олександр Окунєв виступив з доповіддю на тему "Перетворення АТ в інші організаційно-правові форми ведення бізнесу як результат введення в дію Закону України "Про акціонерні товариства" (далі - Закон). У своєму виступі пан Окунєв відмітив, що введення в дію Закону поставило акціонерів перед вибором: залишатися у формі акціонерного товариства (далі - АТ) і приводити діяльність суспільства у відповідність з новими вимогами або вибирати іншу форму ведення бізнесу. У Законі встановлені чіткі терміни переходу, але деякі депутати пропонують продовжити цей термін у своїх законопроектах. Далі були розглянуті форми, в які можуть перетворитися АТ, а також ключові проблеми процедури перетворення.

Нагадаємо, що в Міжнародний інститут бізнесу за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE) в 2009-2010 рр. реалізував Проект

"Удосконалення корпоративного управління в секторі малого і середнього бізнесу",

присвячений наданню українським компаніям методологічної і практичної допомоги у виборі оптимальної для себе організаційно - правової форми. Матеріали Проекту у відкритому доступі дивіться за адресою www.iib.com.ua/cipe .

Також в роботі конференції взяли участь Лиса Наталія, AES Україна, Сивий Роман, Концерн Галнафтогаз, Олександр Онуфрієнко, КІНТО, Вахель Юрій, Noble Resources, Юрченко Іван, Василь Кисіль і Партнери, Щербина Олена, Саенко Харенко та інші.