2010-06-09

Центр соціальної відповідальності бізнесу та ділової етики

Головна/Новини МІБ/Центр соціальної відповідальності бізнесу та ділової етики

 

Центр соціальної відповідальності бізнесу та ділової етики створений в Міжнародному інституті бізнесу у 2010р.

Партнери:

  • Центр розвитку корпоративної соціальної відповідальності;
  • Спілка прикладної і професійної етики.

 

Головною метою діяльності Центру є сприяння розвитку в Україні інституційних форм корпоративної соціальної відповідальності та ділової етики шляхом організації навчання, консультування, проведення досліджень, підготовки публікацій, методологічних рекомендацій.

Завдання центру:

  • Активна діяльність по формуванню корпоративної культури в Україні у відповідності з етичними цінностями і найвищими стандартами КСВ як складової частини загальної бізнес-стратегії розвитку сучасних підприємств через освітні програми, тренінги та їх науково-методичне забезпечення.
  • Експертиза етичних кодексів, програм по КСВ, соціальних проектів і звітів у відповідності з міжнародними стандартами і рекомендаціями мультинаціональної корпоративної культури; оцінка ефективності соціальних технологій.
  • Проведення проблемних семінарів і тренінгів, адаптованих до реальних умов ведення бізнесу в Україні; методології складання звітності, як дієвого інструменту управління КСВ; сприяння стабільному розвитку бізнес-організацій.
  • Вивчення і узагальнення сфери соціальних ініціатив та підтримки їх соціальними інвестиціями бізнесу в Україні; аналіз форм переходу від благодійництва до КСВ; відповідність соціального партнерства і співробітництва справжнім потребам жителів в регіонах присутності компаній; допомога місцевим спільнотам; порівняння нашого досвіду з міжнародною практикою.
  • Консультації для менеджерів по різним аспектам соціальної відповідальності у трудових відносинах, залученню співробітників до формування стратегії розвитку громади, філософії та спільних етичних цінностей в організації, активної інтеграції бізнесу в світ соціальної відповідальності, оволодіння регуляторними інструментами, що використовуються в інших країнах для просування принципів КСВ.

Робоча група:

Керівник центру – Аболіна Т.Г., доктор філос. наук, професор, теоретична і прикладна етика;

1. Дерев’янко Т.М., канд. філос. наук, доцент, етика менеджменту та ділового спілкування;

2. Кундеревич О.В., канд. філос. наук, доцент, етика PR та реклами;

3. Маслікова О.І., канд. філос. наук, економічна та ділова етика;

4. Рогожа М.М., канд. філос. наук, доцент, інституціональні форми соціальної моралі;

5. Чумак А.Л., канд. філос. наук, етичні кодекси в сфері сучасної етики бізнесу.