2009-11-24

Міжнародний інститут бізнесу – бізнес-школа №1

Головна/Новини МІБ/Міжнародний інститут бізнесу – бізнес-школа №1

 

Міжнародний інститут бізнесу взяв участь у дослідженні, що проводиться EDUNIVERSAL. За результатами цього дослідження МІБ визнаний бізнес-школою №1 за авторитет на ринку бізнес-освіти України і міжнародний вплив. Мета дослідження - надати об’єктивну інформацію по міжнародному впливу вузів з різним рівнем міжнародних амбіцій та сфері впливу, яка дозволить визначити найкращі можливості, що надаються студентам кожній з 9 географічних зон.

 

На думку EDUNIVERSAL, міжнародний вплив кожної бізнес-школи визначається тим, наскільки високо цінуються її випускники, і відповідно, наскільки підвищуються їх шанси знайти роботу в країні навчання або за кордоном.

Класифікація за кількістю "Лаврів" складається за допомогою двох основних елементів: критерії міжнародної значущості і голосування Деканів.

Серед критеріїв міжнародної значущості: різні акредитації, отримані вузом; місце, яке займає ВНЗ в основних рейтингах; участь у міжнародних академічних асоціаціях; мережі партнерства Деканів і бізнес-шкіл на місцевому і міжнародному рівні; кількість згадувань про ВНЗ в основних публікаціях і сайтах, визнаних у сфері вищої освіти.

Кожен Декан ВНЗ з числа 1000, що входять до списку Офіційного Відбору, може голосувати за інші заклади, щоб надати їм позитивну рекомендацію. В результаті цього голосування кожен учбовий заклад отримує рейтинг рекомендації, який студенти й абітурієнти можуть використовувати у пошуку інформації про той чи інший заклад або для порівняння їх між собою. Ці рекомендації дають відповідь на питання: "Які з даних вузів порадили б Ви в першу чергу тому, хто бажає здобути освіту в даній країні?"

"Лаври" EDUNIVERSAL ілюструють авторитет учбового закладу на міжнародному рівні. Вони привласнюються на основі низки критеріїв, які встановлюються в результаті досліджень Міжнародного наукового комітету, а також оцінки закладу, яка була надана колегами, – голосування Деканів.