2009-06-27

16 липня Міжнародний інститут бізнесу та Міжнародна фінансова корпорація вперше в Україні проводять семінар провідних фахівців з корпоративного управління бізнес-школи IMD (Лозанна) "Дії Наглядової Ради в період кризи"

Головна/Новини МІБ/16 липня Міжнародний інститут бізнесу та Міжнародна фінансова корпорація вперше в Україні проводять семінар провідних фахівців з корпоративного управління бізнес-школи IMD (Лозанна) "Дії Наглядової Ради в період кризи"

 

16 липня 2009 року Міжнародна фінансова корпорація (International Finance Corporation (IFC) у співпраці з Міжнародним інститутом бізнесу (МІБ) проведе авторський семінар провідних міжнародних експертів, викладачів бізнес – школи IMD Ульріха Стегера (Ulrich Steger) та Крістофа Недопіла (Christoph Nedopil) "Дії Наглядової ради в умовах економічної кризи: досвід країн з економікою, що розвивається".

 

В умовах світової фінансової кризи на перший план виходять оперативні, фахові та зважені дії власників та вищого керівництва компанії, адже саме від цього може безпосередньо залежати, власне, існування компанії та її подальша доля. За останні місяці у світі вже встигли опрацювати та узагальнити перший досвід діяльності Рад в кризових умовах.

Допомогти членам Наглядових рад та фахівцям з питань корпоративного управління українських компаній організувати власну діяльність в умовах поточної економічної кризи та навчитися запобігати/пом’якшувати вплив майбутніх криз – саме така основна мета заходу.

Серед тем, які будуть розглянуті під час семінару: види та джерела криз, їх ідентифікація на початковому етапі; можливі наслідки кризи на "молодих" ринках; дії членів Наглядової ради під час кризи; роль Наглядової ради у запобіганні кризи. З детальною програмою Ви можете ознайомитись за цим посиланням.

З додатковою інформацією щодо участі звертайтесь, будь ласка, до Інни Науменко або Ірини Біляченко за тел. (044) 228-87-59 (прямий), 585-00-33(вн. 132 або 107), e-mail: cg@iib.com.ua.

Для довідки:

Професор Ульріх Стегер - викладав корпоративне управління і очолював програму IMD для членів наглядових рад. Є автором численних публікацій у сфері корпоративного управління, співавтором 3-х книг, серед яких – "Корпоративне управління: як можна додати вартість". Автор низки праць з кризового управління (наприклад, "Корпоративна дипломатія: стратегія для плинного, фрагментованого бізнес-середовища"). Є членом наглядових рад у Німеччині, Швейцарії та Малайзії. У ролі незалежного директора у трьох компаніях безпосередньо залучений до розв’язання корпоративних криз. Останні п’ять років співпрацював з IFC та Голландським банком з розвитку підприємництва FMO у проведенні семінарів з корпоративного управління та ролі і функцій наглядових рад.

Доктор Крістоф Недопіл є науковим співробітником IMD з лютого 2006 року. Залучений до академічних та бізнес-досліджень, а також до розробки численних навчальних програм для виконавчого керівництва. Спеціалізація – корпоративне управління та управління комплексними системами. Одночасно з роботою в IMD працював з численними компаніями та організаціями (Daimler, Holcim, WWF, BICG та ін.). Зробив вагомий внесок у розвиток та впровадження програми з корпоративного управління для малайзійських компаній, серед яких Malaysian Airlines, Sime Darby, Maybank, в рамках Трансформаційної ініціативи Малайзійського уряду. Працював над декількома проектами IFC з корпоративного управління. Захистив кандидатську дисертацію на тему розвитку корпоративного управління на ринках, що формуються, є співавтором книги з управління комплексними системами у бізнес-діяльності.