2009-02-17

Сесія МВА в МІБ: лідерство у сучасному бізнесі

Головна/Новини МІБ/Сесія МВА в МІБ: лідерство у сучасному бізнесі

 

Минулого тижня відбулися чергові модулі на програмах МВАМіжнародного інституту бізнесу. Слухачі другого року навчання International MBA вивчали курс "Організаційні зміни", що провела Джина Гренді (Gina M.C. Grandy), професор Mount Allison University (Канада).

Для того щоб вижити на глобальному ринку організації повинні постійно змінюватися. Для цього необхідно розуміти причини організаційних змін і природу зміни. Професор Гренді представила кілька моделей, спрямованих на діагностування змін і розповіла про підходи до виконання організаційних змін, які були опрацьовані учасниками на прикладах реальних компаній. Особлива увага була приділена ролі лідерів в організації та опору, який вони зустрічають під час впровадження організаційних змін.

 

Тема лідерства у сучасному бізнесі вивчалася студентами 2-го курсу програми Executive MBA. Джозеф Прокопенко, запрошений викладач МІБ, почесний доктор філософії та менеджменту Міжнародного центру управління (Великобританія), консультант і експерт низки міжнародних організацій (Світового банку розвитку, ILO, UNDP, UNIDO, агентств Європейського Союзу та ін.), низки урядів, провів для студентів курс "Лідерство".

Курс був сфокусований на обговоренні таких ключових моментів, як компетенції та кваліфікація лідера у сучасних умовах, функції, які виконує лідер в організації. Особливе місце у курсі посіли методи розвитку лідерських якостей і практичні кейси.

Жваву дискусію викликала робота в командах над темою "Самооцінка: який я лідер?". Сесія завершилася мозковим штурмом "Лідерство в моїй організації".