2009-01-29

Кевін Рак: змінам не можна опиратися – до них треба ставитися позитивно

Головна/Новини МІБ/Кевін Рак: змінам не можна опиратися – до них треба ставитися позитивно

 

23 січня 2009 року в Міжнародному інституті бізнесу відбувся майстер-клас на тему "Комунікація на грані хаосу", який провів Кевін Рак, запрошений викладач на програмах CIPR у МІБ, директор-засновник PR Академії (Ешфорд, Великобританія).

У своїй презентації Кевін Рак розповів про зміни в комунікаціях, і вплив на них розвитку Інтернету ті інших засобів спілкування.

Так, наголос у презентації був зроблений на те, що сьогодні жодна компанія і жодна людина не знаходиться у стабільних умовах. Змінюється світ, з’являються нові технології, а головне – змінюється баланс влади між продавцем та покупцем на користь останнього. Життя стає більш складним і ми шукаємо простіші рішення. Згідно з результатами останніх досліджень, відбулося чотирикратне збільшення покупок он-лайн і клієнтів Інтернет-банків з 2000 року, близько 91% дітей 12-ти річного віку у Британії мають мобільні телефони; у віртуальному світі Second Life зареєстровано 17 мільйонів користувачів, 1 мільйон з яких зареєструвався за останній місяць.

 

Постійно зростає кількість блогів та Інтернет-сервісів. Для нового "Інтернет-покоління" віртуальний простір став невід’ємною складовою життя.

Використання традиційних каналів комунікацій постійно знижується і не лише під час взаємодії із зовнішніми аудиторіями, але і між співробітниками всередині компанії.

Кевін Рак розповів учасникам про 4 головні тенденції сучасних комунікацій:

  • спрощення схем пошуку у зв’язку із "перевантаженням" глобальної мережі Інтернет непотрібною для користувача інформацією;
  • індивідуальний підхід до кожного клієнта;
  • зростання комунікаційної активності у групах за інтересами;
  • нові моделі комунікаційного впливу;

Виступ Кевіна викликав жваву дискусію серед учасників майстер-класу, - студентів та випускників академічних програм МІБ, які цікавилися ринком ЗМІ Великобританії, досвідом PR Академії щодо впровадження інтерактивних методів комунікацій у своїй діяльності, ділилися власним ідеями та спостереженнями стосовно розвитку цього напряму в Україні.

Ми щиро вдячні пану Раку за натхненний та цікавий виступ, нові ідеї і позитивний настрій!