2008-11-17

Центр корпоративного управління Міжнародного інституту бізнесу активно надає допомогу запровадженню у діяльність компаній норм Закону України "Про акціонерні товариства"

Головна/Новини МІБ/Центр корпоративного управління Міжнародного інституту бізнесу активно надає допомогу запровадженню у діяльність компаній норм Закону України "Про акціонерні товариства"

 

Як відомо, новий Закон України "Про акціонерні товариства", ухвалений 17 вересня 2008 р., набуває чинності з 30 квітня 2009р. Цей нормативний документ кардинально змінить майже усі існуючі наразі правила створення та діяльності акціонерних товариств в Україні. Вчасно та у повному обсязі підготуватися до таких значних змін у діяльності товариства та його органів управління, спланувати процедури приведення норм Статуту та Положень АТ до нових вимог законодавства реалістично тільки за умови негайного початку відповідної роботи. У цьому компаніям можуть допомогти програми МІБ.

 

На українському інформаційному ринку програми МІБ містять найдетальнішу інформацію про новели, передбачені Законом. Інформація про новини правового регулювання питань розміщення та обігу цінних паперів розкриватиметься в семінарі "Діяльність АТ на фондовому ринку" (29 листопада 2008р.); питанням врегулювання корпоративних відносин присвячений семінар "Новий Закон України "Про акціонерні товариства": діяльність органів управління АТ та захист прав акціонерів" (16 грудня 2008р.); новели, пов’язані із порядком реорганізації АТ розглядатимуться на семінарі "Реорганізація АТ" (18-19 грудня 2008р.).

Також МІБ планує надавати інформаційно-консультаційні послуги компаніям щодо запровадження вимог нового Закону до нормативних документів компаній, організації роботи органів управління тощо.