2005-02-10

Центр корпоративного управління МІБу разом з представниками 34 компаній обговорював спірні питання корпоративного права в Україні

Головна/Новини МІБ/Центр корпоративного управління МІБу разом з представниками 34 компаній обговорював спірні питання корпоративного права в Україні

 

4-5 лютого Центр корпоративного управління МІБу провів семінар "Актуальні питання корпоративного права в Україні"

 

Основний акцент було зроблено на труднощі, що виникають під час розробки змін та доповнень до статутів та інших нормативних документів акціонерних товариств та призводять до виникнення корпоративних конфліктів, які тривалий строк розглядаються судовими органами, набуваючи широкого розголосу, завдають шкоди діловій репутації компаній, гальмують їх розвиток.

Захід викликав зацікавленість серед представників вітчизняних підприємств, юридичних фірм, фінансових установ, інвестиційних компаній та ділових ЗМІ. Медіа-партнером заходу виступила газета "Юридична практика".

В семінарі взяли участь досвідчені фахівці у сфері корпоративних відносин та їх правового врегулювання – це представники компаній ЮФ "Магістр & Партнери", Baker & McKenzie - CIS Limited, ЮФ "Шевченко, Дідковський і Партнери", "Міжнародна Фінансова Корпорація", "САН Інтербрю Україна" (див. повний перелік учасників). Формат програми дозволив не лише отримати практичні поради фахівців Центру, а й обговорити спірні моменти методом "мозкового штурму", обміну досвідом усіх учасників семінару.

Завершила програму 3–годинна зустріч з суддею Верховного Суду України Гусаком Миколою Борисовичем, який спеціалізується на розгляді саме корпоративних спорів, під час якої на прикладах конкретних справ були досліджені позиції Верховного Суду зі спірних питань, що обговорювалися під час семінару.

Палка дискусія нікого не залишила байдужим -- учасники виявили щире задоволення заходом, можливістю обмінятися досвідом та поспілкуватися з колегами, та виявили бажання зібратися під егідою Центру на наступному семінарі "Реорганізація акціонерного товариства", що пройде22-23 квітня 2005 р. в МІБі.

Репортаж в газеті "Юридична практика"