2008-07-14

"Чого хоче підприємець?" - результати Start-up Cafe

Головна/Новини МІБ/"Чого хоче підприємець?" - результати Start-up Cafe

 

Міжнародний інститут бізнесу виступив на підтримку нової і дещо незвичайної для нашої країни ініціативи Start-up Cafe. Start-up Cafe – це зустріч людей з абсолютно різних сфер діяльності. Мета зустрічі – за допомогою інноваційної методики брейншторму для аудиторій від 12 до 1200 і більше осіб The World Cafe, підняти й обговорити актуальні питання і, таким чином. допомогти один одному в розвитку малого бізнесу.

Авторами ідеї й організаторами зустрічі виступили Юлія Філіпповска та Анастасія Нанаєва.

Під час зустрічі обговорювалися 3 основні питання:

  • З якими труднощами стикаються молоді підприємці?
  • Що стримує наступний крок у розвитку своєї ідеї або бізнесу?
  • Яка підтримка зараз найбільш необхідна підприємцеві для розвитку бізнесу?

У результаті обговорення 45 як досвідчених підприємців, так і початківців, розповіли про свої найбільш важливі потреби - яка підтримка їм потрібна найбільше? Представляємо ідеї у вигляді ментальної карти "Потреб підприємців" згідно кількості згадувань.

 

Ефективність заходу залежала від ступеня зацікавленості та бажання взаємодіяти кожного учасника. Організатори зі свого боку створили атмосферу для пізнавальної зустрічі, встановлення нових контактів, обміну думками, знаннями та досвідом, зародження нових ідей і підтримки один одного.

Серед учасників зустрічі були люди, які вже мають власний бізнес і зіштовхуються з проблемою розвитку компанії, ті, які тільки підготували бізнес-план для свого проекту, але поки що не наважилися зробити перший крок або тільки думають про здійснення своїх бізнес-ідей.

"Для мене приємною несподіванкою стала зустріч з багатьма знайомими та друзями із професійного середовища, а також надбання нових перспективних контактів. Рекомендую в основному тим, хто шукає "business opportunities". Участь виправдана тоді, коли йдуть не просто "потусоватися", а переслідують більш практичну мету" - розповідає Артем Яремчук, учасник зустрічі.

"Отримані результати у черговий раз підтвердили необхідність організації подібних заходів, оскільки нові свіжі ідеї та практичний досвід – це ключові складові успішного бізнесу. Сподіваємося, що зустріч у Start-up Cafe 2 липня стала першим кроком на шляху до створення соціального бізнесу, спрямованого на підтримку підприємців, і кожний з учасників отримав щось корисне для себе" - розповідає Олена Антоненко, директор з розвитку корпоративного партнерства МІБ.