2008-08-20

Кодекс честі: бути чи не бути

Головна/Новини МІБ/Кодекс честі: бути чи не бути

 

Аналітичне видання "Правовий АСПЕКТ" (№143 (784)) опублікувало інтерв’ю Олександра Окунєва, директора Центру корпоративного управління МІБ, співавтора Кодексу корпоративного управління, нещодавно затвердженого Державною комісією з цінних паперів і фондового ринку.

За останні роки кодекс корпоративного управління набув широкого розповсюдження у світі, незважаючи на те, що він не має чинності законодавчого акту. Так відбулося і в Україні.

 

В інтерв’ю пан Окунєв розповів про необхідність корпоративного управління, і кодексу зокрема, для компаній - представників великого і середнього бізнесу. Саме в цьому документі відображається позиція власників на шляху прийняття рішення щодо найважливіших питань діяльності компанії, у яких зацікавлені інвестори та інші стейкхолдери, від нього безпосередньо залежать ліквідність цінних паперів компанії і їхня вартість на фондовому ринку.

Про нюанси затвердженого типового положення про корпоративне управління відкритого акціонерного товариства читайте в повній версії інтерв’ю >>>