2008-06-11

Президент МІБ взяв участь в першій Всесвітній програмі для деканів бізнес-шкіл

Головна/Новини МІБ/Президент МІБ взяв участь в першій Всесвітній програмі для деканів бізнес-шкіл

 

Олександр Мертенс, Президент Міжнародного інституту бізнесу, взяв участь у першій програмі для деканів бізнес-шкіл - International Deans’ Programme (IDP), що була організована Асоціацією бізнес-шкіл (ABS) в партнерстві з Європейською фундацією розвитку менеджменту (EFMD) і тривала у період з березня по червень 2008 року. IDP включала три модулі, тривалістю декілька днів, кожен в різних країнах світу.

Перший модуль програми проходив у Міжнародному інституті менеджменту в Лозанні, Швейцарія. Під час візиту до однієї з провідних бізнес шкіл Європи, учасники мали нагоду зустрітися з професором Пітером Лоранжем, який впродовж тривалого періоду успішно керував однією з найкращих бізнес-шкіл Європи. Професор Лоранж поділився досвідом і уявленням про сучасні підходи і тенденції, а також про виклики, що стоять перед сучасною менеджмент-освітою. Досвід IMD є особливо цінним для МІБ, оскільки за структурою портфелю, бізнес процесами, підходами в управлінні тощо, МІБ має багато спільного з цією бізнес-школою.

 

В рамках другого модуля, що проходив в квітні 2008 року, учасники відвідали бізнес школи і провідні університети США, зокрема Гарвардську бізнес-школу(Harvard Business School), Школу Уортона Університету Пенсільванія (Wharton School, University of Pennsylvania), Коледж Бентлі (Bentley College). Завершальний модуль програми відбувся у червні у Лісабоні, Португалія. Учасники програми відвідали економічний факультет Університету NOVA, що є провідним закладом бізнес освіти цієї країни.

Під час візитів велика увага приділялась питанням стратегічного розвитку, пошуку ефективних методів організації роботи бізнес-школи, джерелам фінансування діяльності бізнес шкіл і такого важливого напрямку, як дослідження, а також обговорювалися тенденції, що мають вплив на глобальний бізнес і менеджмент-освіту. Участь у програмі – це чудова нагода перейняти успішний досвід роботи провідних бізнес-шкіл світу, передову практику, а також зміцнити існуючі й налагодити нові партнерські відносини з колегами з різних країн для реалізації спільних проектів.

У програмі взяли участь 22 представника бізнес-шкіл Європи, включаючи представників шести бізнес-шкіл Великобританії, одного представника кращої бізнес школи України, Середнього Сходу, Північної й Південної Америки.