2006-03-10

Олександр Мертенс - новий керівник Міжнародного інституту бізнесу

Головна/Новини МІБ/Олександр Мертенс - новий керівник Міжнародного інституту бізнесу

 

 

6 березня рішенням Наглядової ради Міжнародного інституту бізнесу призначений новий керівник МІБ – Олександр Володимирович Мертенс.

Наглядова рада висловила глибоку вдячність Михайлу Вікторовичу Крікунову, який протягом трьох років був президентом МІБ, за значний внесок у розвиток інституту.

Члени Наглядової ради МІБ висловили впевненість, що призначення нового керівника означатиме для інституту нові можливості ефективного розвитку та подальшого зміцнення позицій МІБ як провідної української бізнес-школи.

 

Олександр Володимирович Мертенс – біографічна довідка

Народився 20.07.65 р., кандидат економічних наук, доцент, до березня 2006 року працював на посаді академічного віце-президента МІБ.

О.В.Мертенс закінчив Київський Національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю "Економічна кібернетика", проходив навчальні програми та стажування у Інституті Світового Банку та Інституті Міжнародного валютного фонду, Лондонській школі бізнесу, Коледжі імені Грента МакЮена, Університеті Далхаузі, Школі бізнесу університету Сіті, Об’єднаному Віденському Інституті. Протягом багатьох років був доцентом Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Національного університету "Києво-Могилянська Академія", викладачем Спільного учбового центру Інституту Світового Банку, керівником консалтингової компанії "Київське інвестиційне агентство" та консультантом Українсько-Німецької консультативної групи при Кабінеті Міністрів України. В якості запрошеного професора О.В.Мертенс викладав у програмах МВА Університету Нью-Брансвіка (Фредеріктон, Канада) та Академії Підприємництва імені Леона Козьмінського (Варшава, Польща).

З 1998 р. О.В.Мертенс працює в Міжнародному інституті бізнесу завідувачем кафедрою інвестиційного менеджменту, з 2002 р. є керівником програм МВА МІБ, з 2003 р. - академічним віце-президентом інституту.

О.В.Мертенс є відомим в Україні економістом, фахівцем у галузі інвестиційної діяльності, корпоративних фінансів, фінансових ринків, автором підручників "Інвестиції: курс лекцій з сучасної фінансової теорії", "Мікроекономіка для аналізу державної політики", чисельних публікацій в україінських та закордонних журналах.