2005-09-28

Кращі світові технології організації праці та виробництва – в україно-німецькому проекті "REFA в Україні"

Головна/Новини МІБ/Кращі світові технології організації праці та виробництва – в україно-німецькому проекті "REFA в Україні"

 

 

13 жовтня в Міжнародному інституті бізнесу відбудеться урочисте відкриття модульної програми "Методи та інструменти організації праці й виробицтва".

Ця програма є частиною першого в Україні навчального цикла з управління виробництвом, організації праці та логістики, реалізація якого запланована на 2005-2006 рр.

Програма "Методі та інструменти організації праці й виробництва" розрахована на фахівців або керівників тих підрозділів компанії, які відповідають за:

• організацію робочих систем та процесів,

• управління якістю та логістикою,

• реалізацію виробничих проектів,

• розробку норм праці та заробітної платні,

• управління виробництвом чи виробничим персоналом.

 

При створенні програми використовувався матеріал німецького інституту REFA з організації праці та виробництва, сучасне програмне забезпечення фірм "ORTIM" та "SDZ", досвід проектів з оптимізації виробництва, який був отриманий на підприємствах України та Німеччини.

Перший модуль програми – "Методи аналізу виробничих систем та процесів" – відбудеться 13-15 жовтня та буде присвячений таким питанням, як організація та планування структури підприємства, класифікація процесів в робочій системі, структура норми часу, планування та управління процесами.

Цю програму прослухали співробітники таких компаній, як:

UMC, "Азовсталь", "Укрпошта", "Фармак", "Мотордеталь-Правекс", "Запоріжсталь", "Телекарт-прилад", "Нижньодніпровський трубопрокатний завод", "Укртрансгаз", "Гідросила", "Київський меблевий комбінат", Leoni, Yazaki, Transpele, Jokey Plastik Gummersbach, Germany, Jokey Plastik Sohland та ін.

Для довідки.

Навчальні програми з організації праці та виробництва є унікальною пропозицією Міжнародного інституту бізнесу. Розробкою, реалізацією та розвитком цих програм займається Центр продуктивності МІБ, що був створений у 2001 році саме з цією метою.