2016-06-14

Ірина Брижак, директор департаменту персоналу «METRO Cash & Carry Ukraine» зустрілась зі слухачами МІБ

Головна/Новини МІБ/Ірина Брижак, директор департаменту персоналу «METRO Cash & Carry Ukraine» зустрілась зі слухачами МІБ

HR - це не тільки про людей.

Співробітники мають не носити
цеглу, а будувати будинок.

 

В межах курсу «Менеджмент персоналу. Управління людськими ресурсами», який для магістерської програми викладає Руслан Лемещук, пройшов майстер-клас від гуру HR галузі Ірини Брижак. 

 

Ірина досить довгий час була директором по роботі з персоналом в компанії «Coca-Cola Hellenic Ukraine». Наразі Ірина обіймає посаду директора департаменту персоналу в «METRO Cash & Carry Ukraine».

 

Тема майстер-класу була «Стратегічний HR».

 

Пані Ірина вважає, що для ефективної роботи HR має знати й поділяти загальну стратегію компанії, а в ідеалі й займати місце в раді директорів. Всі рішення мають прийматися у відповідності з бізнес-контекстом. Гарний HR має дивитися зверху на процеси, що відбуваються в організації, та повинен мати компетенції, як у СЕО.

 

Під час зустрічі Ірина наголосила, що головними клієнтами НR є не внутрішні клієнти, як думає більшість з нас, а клієнти компанії.

 

Для забезпечення стрімкого розвитку компанії НR має дивитися вперед та підбирати, навчати, розвивати співробітників саме з позиції майбутнього. Адже рухати компанію вперед будуть саме люди.

 

Також слухачі разом з Іриною Брижак обговорювали НR стратегію «6 B's: build, buy, borrow, bounce, balance, bind», яка в українській практиці скоріше носить характер «3 B's: build, buy, borrow».

 

Під час зустрічі слухачі отримали вичерпні відповіді на питання: чим НRD відрізняється від відділу кадрів; яким має бути справжній HR; яка головна мета департаменту персоналу. Слухачі зрозуміли, як наймати, працювати та розвивати таланти.

 

Також Ірина порадила слухачам ознайомитись з книгою «HR Transformation», Dave Ulrich (Девід Ульрич), 2009.

 

Дякуючи Ірині, під кінець зустрічі слухачі почали дивитись на HR-функцію в компанії під іншим кутом, що дозволить їм будувати роботу департаменту HR більш ефективно та бізнес-орієнтовано.

 

Brizhak 1 Brizhak 2Brizhak 3

Brizhak Coca Cola