2018-08-23

Навіщо бізнесу скорочувати прогалини в маркетингових компетенціях співробітників.

Головна/Новини МІБ/Навіщо бізнесу скорочувати прогалини в маркетингових компетенціях співробітників.

Роль маркетингу в досягненні цілей компанії постійно зростає, тим більше, що він залучає нові технології, в тому числі такі, як систематизація даних за допомогою штучного інтелекту задля прогнозування попиту, планування асортименту, вибору найкращих місць для розміщення реклами чи розрахунку оптимальних складських залишків.

 

Мати трохи більше бюджету і трохи більше часу на освоєння нових навичок – мрія будь-якого фахівця з маркетингу, оскільки всі розуміють, що відділ маркетингу, безумовно, допоможе прискорити зростання організації та збільшити її цінність.

 

Але якими мають бути ці навички? Digital? Аналітичні? Перші кроки у віртуальній реальності?

 

kartinka

 

Стратегія – ось основа. Результати звіту The Chartered Institute of Marketing "The Challenges and Opportunities Facing Marketers" показують, що для багатьох маркетологів стратегія не є чимось дивовижним, це те, що завжди було фундаментом успішного маркетингу.

 

У звіті було зафіксовано, що в той час, як маркетери в захваті від більш активної участі в стратегічному баченні компанії (63%) і впровадженні змін в організації (61%), майже всі вони (93%) вважають, що розрив в маркетингових навичках на стратегічному рівні є однією з найбільших проблем, з якими стикаються сьогодні підприємства.

 

Якщо це актуально і для вашої організації, тоді прийшов час вжити заходів.

 

Навчання працівників – це рішення для компанії, яке може зіграти важливу роль в скороченні будь-якого розриву стратегічних навичок в організації, а також допомагає і самим маркетологам просувати свою кар'єру, безперервно вдосконалюючи свій професіоналізм. Зрозуміло, залучення нового кваліфікованого персоналу також може привносити відсутні компетенції в компанію, але при цьому необхідно порівнювати можливі вигоди і втрати.

 

І який же з двох варіантів вибрати: розвивати наявних співробітників або залучати нових? Складно визначити свої подальші дії, коли не ясно, як маркетингова стратегія корелюється з іншими функціональними стратегіями і з загально корпоративною, а також без розуміння того, якими компетенціями компанія володіє на поточний момент.

 

Перед тим, як почати скорочувати розрив у маркетингових компетенціях, зробіть крок в сторону, щоб ясно і неупереджено побачити, якими знаннями і навичками володіє ваш відділ маркетингу і як він їх використовує.

 

Щоб досягти об'єктивності в оцінці можливостей вашої власної команди, співставте наявні можливості, знання, навички і звички (проникливість, стратегічне мислення, відстоювання інтересів клієнта тощо) ваших фахівців з маркетингу з технічними навичками, необхідними для досягнення цілей компанії, в таких областях, як розвиток бренду, вимір діяльності бізнесу, продуктові інновації, цифрова інтеграція та ін. Обов'язково необхідно проаналізувати поведінкові здібності, які маркетологи демонструють задля продуктивної і ефективної роботи (наприклад, спільної, творчої, підприємницької), і як вони сприяють досягненню бізнес-цілей.

 

Для швидкого скорочення виявленого розриву в маркетингових компетенціях рекомендуємо  програму британського Королівського інституту маркетингу Diploma in Professional Marketing, що складається з трьох модулів.

 

Сформувати стратегічне мислення фахівців з маркетингу, навчити проводити грамотний аудит, складати ефективні плани в умовах обмеженості ресурсів, а також контролювати і проводити оцінку ефективності виконання намічених заходів, дозволяє модуль Strategic Marketing.

 

Модуль Mastering Metrics дозволяє слухачам оволодіти навичками застосування різних метрик і аналітики для вимірювання ефективності маркетингових активностей, дає розуміння, які показники і в яких випадках застосовувати і потім інтерпретувати, а також дає сучасні техніки та інструменти, які краще використовувати для проведення досліджень і вимірювання віддачі від маркетингових заходів.

 

Модуль Digital Strategy розвиває у слухачів комплексне розуміння сучасних цифрових інструментів і каналів залучення клієнтів і вчить грамотно їх застосовувати для досягнення поставлених стратегічних цілей.

 

Навчання на цій програмі в МІБ проходить за навчальним планом і навчальними посібниками, розробленими Королівським інститутом маркетингу на основі багаторічного досвіду кращих представників маркетингової професії з усього світу. Викладачі, які мають власний професійних досвід, допомагають слухачам оволодіти матеріалом та показують його застосовність в вітчизняному контексті, а також готують до здачі підсумкових робіт.

 

Програма стартує 22 вересня 2018 року. Вона буде корисна практикуючим маркетологам і керівникам відділу маркетингу, фахівцям у сфері PR, брендингу, продажів, з досвідом роботи більше 2х років. При успішній здачі підсумкових робіт слухачі отримують диплом з професійного маркетингу CIM, що так високого цінується серед кращих роботодавців світу.

 

Щоб особисто познайомитись з бізнес-школою, програмою Diploma in Professional Marketing, викладачами та особливостями навчання, можна відвідати Презентацію програми CIM, що відбудеться 15.09.2018.

 

Детальніше про програму тут або за тел. 0445850033, 0675248949.