2018-11-15

Ковальова Наталія про організаційні зміни: від спроб до здійснення

Головна/Новини МІБ/Ковальова Наталія про організаційні зміни: від спроб до здійснення

15 листопада 2018 року на програмі General MBA у групах п’ятої та сьомої генерацій, які навчаються по карусельній моделі бізнес-освіти, проведено практикум з назвою «Організаційні зміни: від спроб до здійснення». Для його реалізації в МІБ було запрошено управляючого партнера КК «Кредо бізнесу», консультанта зі стратегічного управління КК «Стратегічний партнер» Наталію Ковальову.

До ключової спеціалізації запрошеної гості відносяться такі напрямки, як розробка та актуалізація стратегії розвитку бізнесу, розробка та впровадження Balanced Scorecard, побудова системи оцінки та преміювання персоналу на основі KPI, впровадження організаційних змін.

 

 

За основною освітою Н. Ковальова — магістр з менеджменту у виробничій сфері (ХГУ «ХПІ»). У 2006 році вона успішно закінчила навчання за програмою Executive MBA в бізнес-школі «Міжнародний інститут бізнесу», тобто є нашою випускницею. Серед додаткових освітніх здобутків Наталі — сертифікати, отримані в результаті опанування таких сертифікаційних програм, як «Управління проектом і змінами» (Change Management ACPM QEP Course), «Фасилітація стратегічних сесій» (IAF Ukraine), «Коучинг командної ефективності» (С-ПбГУ) тощо.

 

 

Наталія має значний практичний досвід. Зокрема, нею реалізовано ряд консалтингових проектів в більш, ніж 30 компаніях України і Росії, в т.ч. «Дніпроенерго», «Олімп», «Ukrproduct Group», «Карпатські мінеральні води», «Терези», АБ «Кредит-Дніпро», «Донецькенергоремонт», «Донснаб», «Техноком» тощо. Наталя має досвід проведення навчальних тренінгів і здійснення фасилітації стратегічних сесій в компаніях Amway, Microsoft Ukraine, Comfy, Три ведмеді, Нова Пошта та багато інших. В Московському інституті інтегративної психології Наталія Ковальова виступає ще й у якості ведучої інтеграційних психологічних тренінгів. Крім цього, з 2006 року і по сьогодні вона обіймає посаду директора з розвитку «Української ливарної компанії» (корпорація УПЕК).

 

Виступ спікера включав інформацію про методи, етапи та підходи до організаційних змін та управління ними. Слухачі дізналися що таке гомеостазіс, графік «яма» та статус-кво. Ці поняття допомогли їм відповісти на такі питання: Як надати змінам більшу цінність, ніж вигоду від стабільності? Як зменшити падіння продуктивності в період змін? Як підвищити результативність та ефективність впровадження змін?

 

Наталія також розповіла про види змін за масштабом та глибиною, зосередила увагу слухачів MBA на моментах, яким необхідно приділяти особливу увагу, щоб мотивувати колективи підприємств змінювати звичний спосіб дій та щоб забезпечувати високу залученість співробітників в процес перетворення компанії.

 

Виконуючи нескладні творчі завдання, слухачі спробували зазирнути у майбутнє, визначитись із ключовими стейхолдерами-драйверами змін, оцінити ризики. Таке тренування дозволило слухачам здійснити багато відкриттів. Робота з образами прищепила учасникам практикуму уміння бути одночасно і гнучкими, і ефективними та допомогла зрозуміти, як можна інтегрувати нові методи управління компанією, не втрачаючи при цьому темпів росту і розвитку бізнесу.

IMG 9547

IMG 9543

IMG 9546

IMG 9552

IMG 9530

IMG 9549IMG 9538

IMG 9541