2018-12-14

Захопливий світ інновацій в UnitCity – слухачі МВА відвідали техно-парк

Головна/Новини МІБ/Захопливий світ інновацій в UnitCity – слухачі МВА відвідали техно-парк

В рамках навчального модулю у п’ятницю, 14 грудня 2018 року, для слухачів карусельного формату навчання програми General MBA когорт 5 та 7 бізнес-школа «Міжнародний інститут бізнесу» організувала виїзну екскурсію до першого в Україні інноваційного парку UnitCity.

Місце, яке відвідали слухачі, є осередком особливої екосистеми, ком'юніті однодумців зі сфери IT, які бажають експериментувати, розвивати високі технології та здійснювати відкриття. В самому центрі Києва, на місці колишнього мотозаводу, з метою поширення інноваційного духу будується ціле містечко. Через концентрацію компаній, стартаперів, студентів, професіоналів та науково-дослідних лабораторій, об’єднаних однією метою, атмосфера у ньому дуже загадкова та інопланетна. Будівлі та інші атрибути парку переважно мають форму кубів. У такому кубічному просторі мало кого не охоплює відчуття іншого виміру.

 

На території парку знаходиться незвичайний учбовий заклад – UnitFactory, який працює за франшизою “Школи 42” (Франція) і безкоштовно, але на особливих умовах, навчає у своєму кампусі кілька сотень студентів.

 

Остаточне занурення в атмосферу інновацій відбулося відразу по тому, як слухачі увійшли до освітнього центру. На вході їх привітно зустрів робот, який говорить та відповідає на запитання.

 

Учасники екскурсії отримали загальну інформацію про роботу закладу та програму навчання, пройшлися з оглядовою екскурсією по усіх трьох поверхах будови, побачили конференц-зони, коворкінги та зони для відпочинку. Слухачі також дізналися, що на території UnitCity діє своя грошова одиниця, яка має назву волот. Заробити місцеві гроші можна на заняттях в UnitFactory, а витратити в місцевому шопі або обміняти на цікавий івент.

 

Особливий інтерес в учасників бізнес-візиту викликала розповідь про 3D-лабораторію UnitCity, яка складається з декількох приміщень, вщент заповнених усілякими пристоями, установками та інноваційними принтерами. Будь-яка особа за певну плату може скористатися обладнанням лабораторії, наприклад, для створення певного експериментального зразка товару чи виробу. Як правило, подібні експерименти дозволяють уберегти бізнес від збитків, що можуть бути викликані запуском у масове виробництво не перевіреного зразка. У разі потреби також можна замовити допомогу фахівців лабораторії.

 

Сповнені концентрованих вражень та, як ніколи, вмотивовані до навчання й розвитку, слухачі повернулися на заняття до бізнес-школи. Дуже сподіваємося, що інформація отримана під час бізнес-візиту, надихнула кожного з її учасників на власні амбітні цілі та запалила глибокий інтерес до сфери інновацій і нових технологій.

IMG 20181214 112617

IMG 20181214 112529

IMG 20181214 111021