2019-01-24

Міжнародний маркетинг з Юрієм Робулом: контекст, стратегії та тактика

Головна/Новини МІБ/Міжнародний маркетинг з Юрієм Робулом: контекст, стратегії та тактика

Розвинутий і високо конкурентний ринок зумовлює зростання значення маркетингових, міжнародно-маркетингових критеріїв підприємницької поведінки. Щоб зменшити невизначеність і ризик при прийнятті управлінського рішення, сучасному бізнесмену сьогодні вкрай важливо добре розуміти потенціальні можливості своєї компанії на міжнародному ринку, і зокрема процес пошуку, збору, обробки та аналізу даних про проблеми, пов'язані з маркетингом товарів і послуг.

 

У четвер, 24 січня 2019 року, з метою ознайомлення слухачів шостої генерації програми General MBA, що реалізується по карусельній моделі бізнес-освіти©, із сучасними світовими пріоритетами маркетингової діяльності, до МІБ був запрошений маркетолог, консультант і незалежний бізнес-тренер з маркетингу, маркетингового планування, конкурентоспроможності організацій, організаційного розвитку та проектного менеджменту Юрій Робул.

 

В професійний колах Юрій відомий неабиякою зайнятістю. Зокрема, він є запрошеним професором магістерської програми Управління проектами в Conservatoire National des Arts et Métiers (CNAM, Paris, France); тренером і партнером консалтингової та навчальної компанії Highware (Paris, France); тренером Oxford Academics (UK); запрошеним професором магістерської програми Управління проектами в University of Chester (Chester, UK); академічним директором і викладачем програми Нідерландського інституту маркетингу (NIMA, Україна), академічним директором програм NIMA (Росія), тренером бізнес-школи Wave (Одеса), доцентом кафедри маркетингу і бізнес-адміністрування в Одеському національному університет ім. І. І. Мечникова (ОНУ).

Також запрошений спікер МІБ має ступінь кандидата фізико-математичних наук і сертифікати тренера Digital Marketing Institute та DiSC ™, є науковим редактором і співавтором цілого ряду навчально-наукових видань.

 

Значний досвід у сфері маркетингу, маркетингових досліджень, маркетингових комунікацій і планування Юрій накопичив завдяки роботі в Одеському національному університет ім. І. І. Мечникова, де і по сьогодні він також продовжує викладати. Серед персональних компетентностей Юрія управління організаційними змінами, інтернет-маркетинг та менеджмент некомерційних організацій, розвиток управлінських навичок і особистої ефективності менеджерів.

В Одеському національному економічному університеті (ОНЕУ) в період з 2006 по 2014 роки Робул Ю. отримав безцінний досвід викладання на програмі МВА, де окрім педагогічної роботи розробляв навчальні програми з маркетингу та маркетингового менеджменту.

 

Під час своєї лекції спікер розповів слухачам про перспективні і насущні життєві проблеми учасників міжнародних ринкових відносин та про міжнародний маркетинг як специфічний феномен, що є органічною підсистемою загальної сфери маркетингових відносин.

Зокрема, він розповів про ключові особливості маркетингової діяльності та учасників ринку, що спричинюються глобалізацією, навів основні причини глобалізації, надав інформацію про стратегії стандартизації та адаптації.

Далі мова йшла про підходи, процеси глобального маркетингу та про етапи інтернаціоналізації бізнесу.

 

Цікавою була частина лекції, в якій Юрій зачепив тему вибору зарубіжного ринку в умовах різноманіття культурних, економічних та інших факторів.

 

Слухачі отримали уявлення про те, які існують стратегії виходу на іноземний ринок, варіанти організації експорту, дізналися про міжнародне сегментування, кластери країн та недоліки кластерного підходу.

 

Також Юрій описав структуру внутрішньої пропозиції, канали дистрибуції та міжнародне і трансферне ціноутворення.

 

На завершення лекції спікер запропонував слухачам розв’язати декілька практичних кейсів, завдяки яким учасники заходу вчилися налагоджувати ефективні економічні механізми, засновані на принципах волі реалізації попиту та пропозиції.

Усі слухачі шостої генерації програми General MBA тепер мають уявлення про те, як закріпитися на міжнародному ринку, зміцнюючи конкурентоспроможність власної продукції, правильно обираючи партнерів і споживачів, а також канали транспортування.

robul3

robul2

robul1