2019-03-28

Промисловість 4.0 – використання штучного інтелекту у промисловому виробництві на прикладі ДП «Сіменс Україна»

Головна/Новини МІБ/Промисловість 4.0 – використання штучного інтелекту у промисловому виробництві на прикладі ДП «Сіменс Україна»

Промисловість 4.0 – як і для чого це працює, дізнавалися студенти програми Executive МВА бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу» на зустрічі з фінансовим директором ДП «Сіменс Україна» Томасом Штюмером. Виступ гостя відбувався у рамках навчального курсу «Операційний менеджмент», який читає викладач Людмила Батенко.

Під час виступу спікера слухачі МІБ дізналися, що сама ідея «Промисловість 4.0» - це німецька ідея, яка виникла на основі ретельного вивчення панівних світових трендів. Саме глобалізація, урбанізація та цифровізація сучасного світу, на думку німецьких спеціалістів, є тими рушійними силами, які уможливили впровадження діджиталізації у промисловість. Разом зі стрімкими змінами у кожній зі сфер людського життя, спостерігається і зміна акцентів у вимогах, які сьогодні ставляться до промислового виробництва. Зберігаючи високий рівень вимог до швидкості, гнучкості, якості та ефективності промисловості, сьогодення формує особливо актуальний запит до безпеки будь-якого виробництва. І, у першу чергу, йдеться не про фізичну безпеку, а про інформаційну, про застереження від розголошення та протидію кібератакам.

 

Дати відповіді на оновлені вимоги до виробництва і покликана Промисловість 4.0, яка небезпідставно розраховує на використання штучного інтелекту та масштабне виробництво з використанням цифрових двійників.

 

Томас Штюмер представив студентам бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу» п’ять етапів виробничого процесу, які пропонує Промисловість 4.0.:

 

-          Розробка продукту, яка передбачає використання цифрового двійника та удосконалення моделі ще на етапі проектування;

-          Планування виробництва з урахуванням специфіки конкретного продукту;

-          Проектування виробничих ліній, здатних виготовляти конкретний продукт;

-          Виготовлення продукту;

-          Обслуговування продукту.

За словами фінансового директора ДП «Сіменс Україна»: «Обслуговування готового продукту є джерелом інформації про якість продукту та дозволяє своєчасно відстежувати і усувати технічні негаразди у процесі експлуатації продукту».

На підтвердження ефективності використання інформаційних технологій у промисловому виробництві, Томас Штюмер поділився результатами досліджень, згідно з якими, діджиталізація дозволила компанії Maserati втричі збільшити виробництво своїх автомобілів, зберігши їх унікальність та якість кожної деталі.

 

По завершенні зустрічі студенти групи Еxecutive MBA-18 ознайомилися з багатьма прикладами ефективного використання штучного інтелекту у промисловому виробництві та дізналися, які напрямки для впровадження Промисловості 4.0 в Україні бачить сьогодні ДП «Сіменс Україна».

tomas2

tomas1