2019-08-10

Вихід на африканський ринок: спокуси і небезпеки

Головна/Новини МІБ/Вихід на африканський ринок: спокуси і небезпеки

Якими би не були примхи погоди, серпень завжди буде спекотним, якщо ти навчаєшся в МІБ. З цим твердженням однозначно погодяться слухачі програми Executive MBA. Однією з «гарячих» подій серпневого модуля у 18-й генерації стала скайп-лекція економіста, бізнес-консультанта та підприємця Chisom Udeze, яка спеціалізується на виведенні європейського, американського та азійського бізнесу на ринки африканських країн.

У рамках вибіркового курсу «Глобальне конкурентне лідерство» слухачі бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу» дізналися що:

  • на сьогоднішній день Африка – це молодий континент, який активно розвивається та невпинно молодшає;
  • країни Африки спраглі до нових ідей, можливостей і пропозицій;
  • будь-який ринок, звичний для європейського бізнесу, має вільні ніші і готовий приймати закордонних гравців;
  • у більшості африканських країн англійська є першою державною мовою, однак представник кожної етнічної групи виявляє схильність до партнера, який знає хоча б кілька слів його рідною мовою.

Chisom Udeze багато уваги приділила перспективним напрямкам для розвитку у країнах Африки, серед яких інноваційні технології, нафто- та газопостачання, логістика, харчова та легка промисловість, сільське господарство і освіта. Спікер зосередилася на подібності та відмінності ведення справ у різних країнах та на культурному і традиційному контекстах, які суттєво впливають на формування ділової культури і на комунікацію у кожному регіоні. Не оминула увагою і питання корупції та хабарництва і способи боротьби з ними, пояснила структуру оподаткування та наголосила на важливості розуміння, які податки є нормою для конкретної діяльності у тій чи іншій країні.

По завершенні лекції слухачі МІБ чітко усвідомили, що можливо побудувати прибутковий бізнес у будь-якій країні Африки, головне чітко знати, на які зустрічі одягати брендований одяг, а куди йти у кедах.

IMG 0575