2019-11-12

LEAN в українській компанії: бізнес-візит General MBA на завод «AEROSTAR GROUP»

Головна/Новини МІБ/LEAN в українській компанії: бізнес-візит General MBA на завод «AEROSTAR GROUP»

12 листопада 2019 відбулася подія, що була присвячена ознайомленню слухачів програми General MBA восьмої та дев’ятої генерацій з концептом ощадливого виробництва та діючими підходами до побудови ефективної системи менеджменту в компанії. В рамках вивчення дисципліни «Операційний менеджмент» слухачі відвідали завод із виробництва повного спектру обладнання для вентиляції та кондиціонування повітря «Aerostar Group».

Компанія «Aerostar Group» з успіхом впроваджує LEAN-підходи в свою операційну діяльність, використовує інструменти німецької організації REFA для побудови ефективних процесів виробництва. У 2018 році підприємство визнано кращим енергоефективним виробником на Всеукраїнській будівельній премії «Ibuild». У 2019 році «Aerostar Group» вперше в Україні отримала міжнародний сертифікат «Eurovent».

Компанія була заснована в 2008 році, головним пріоритетом її діяльності є підвищення рівня енергоефективності   споруд   за   допомогою   комплексних   рішень   будь-якої   складності. Впродовж 10 років вентиляційне обладнання «Aerostar Group» є гарантією дотримання високих стандартів якості, які підтверджують бездоганну репутацію провідних девелоперських компаній України у сфері об’єктів торговельного призначення. Значна кількість об’єктів національного масштабу оснащені кліматичним обладнанням та BMS-системами виробництва «Aerostar Group» . Серед них: інноваційний парк «Unit City»; завод «Biopharma»; надсучасний житловий комплекс «Smart Plaza»; Національна дитяча спеціалізована лікарня «ОХМАТДИТ»; перший органічний офісний центр «АСТАРТА», сертифікований по стандарту Breeam; завод «Електроконтакт Україна» – виробник електричних кабельних мереж до автомобілів концернів BMW, General Motors, VW, Daimler; новий термінал аеропорту «Одеса» та інші.

IMG 20191112 165222

Слухачі MBA відвідали територію нового заводу «Вентсервіс», виробничі потужності якого складають 7000 кв.м, та побачили зсередини процес виготовлення сучасного та енергоефективного вентиляційного обладнання.          Керівництво компанії в особі ‎заступника директора з виробництва Марини Леоненко та команди професіоналів «Aerostar Group» ознайомили учасників бізнес-екскурсії з історією впровадження концепції LEAN на українському підприємстві.

Відвідувачі мали змогу обговорити такі тематичні блоки, як система постійного поліпшення операційних процесів на основі принципів ощадливого виробництва; дізналися, як організована система логістики, зокрема, як відбувається управління ланцюгом поставок; ознайомилися із системою операційного управління; зрозуміли підходи до планування виробництва, системи підбору, найму, навчання і розвитку персоналу. Марина розповіла, які успішні практики використовуються в їхній компанії для утримання персоналу.

Також представниця компанії охоче поділилася із слухачами механізмами управління якістю, стратегічними цілями, планами на майбутнє при подальшому впровадженні технологій ощадливого виробництва.

Всі питання відвідувачів знайшли відгук та відповіді.

IMG 20191112 160926

IMG 20191112 154331

IMG 20191112 151639

IMG 20191112 151554