2020-02-17

Сила Community МІБ. Історія двох слухачок General MBA.

Головна/Новини МІБ/Сила Community МІБ. Історія двох слухачок General MBA.

Багато хто вважає, що МВА – це лише інформація з підручників та знання від викладачів.

Проте фахівці з асоціації Association of MBAs, яка акредитувала програми МІБ ще в 2007 році, вважають, що найбільш ефективними є такі програми МВА, на яких половину цінності слухачі отримують від викладачів, а другу половину – від своїх колег по навчанню. Задля досягнення означеного балансу, МІБ проводить ретельний відбір слухачів в групи на кожну з програм МВА.


На програми МВА можуть вступити лише ті, хто має досвід роботи, а для більшості програм існує вимога – мінімальний управлінський досвід, адже МВА – це програми з обміну сьогоднішнім досвідом, зі створення нових знань в навчальній аудиторії. На МВА приходять люди, які вже відбулись у бізнесі, досвід та експертиза яких поповнюється щоденно. Так МІБ створює якісне ділову спільноту.


Вони вже успішно проявили себе в бізнесі та довели, що у них є талант до управлінської діяльності, який можна і потрібно розвивати. МВА в усьому світі виконує ту ж роль, яку відіграє консерваторія для музично обдарованих людей: вона допомагає талановитим бізнесменам стати віртуозами своєї справи і лідерами. Тож, навчаючись на МВА в МІБ, ви маєте справу з кращими.


Таким людям є, чим поділитися, а викладачу залишається заповнити прогалини в знаннях та модерувати спілкування слухачів, щоб якісно обговорити специфіку застосування управлінського інструментарію в різних галузях та компаніях різного рівня.


Вступаючи на програми МВА слухачі знають, чого прагнуть досягти за допомогою навчання в бізнес-школі. Це може бути масштабування бізнесу, пошук сталої бізнес-моделі чи просування по кар’єрних сходах. Але всі вони сходяться на тому, що шукають якісного кола спілкування, прагнуть знайти однодумців та за рахунок нових знайомств поповнити свої ділові зв’язки.


А буває і так, що після взаємодії з учасниками навчання з різних галузей та міст і країн, після групових завдань по тематикам, які ніколи до сих пір не привертали увагу, після неформальних зустрічей з одногрупниками, слухачі змінюють свої погляди на майбутні напрямки діяльності чи кар’єрні перспективи. Нерідко ще в процесі навчання народжуються продуктивні ділові союзи, партнерства задля коротких чи довгострокових проектів.

Однин з таких проектів – це соціальний проект Smile, який створили слухачки програми General MBA восьмої генерації – Марченко Ольга та Дим'янюк Олена.

Далі розповідь Ольги Марченко.

Ми, Ольга Марченко и Олена Дем’янюк, познайомились в МІБ і виявили, що у нас багато спільного. Олена навчає дітей, а я лікую їх. Одного разу в бесіді про збереження здоров’я зубів у дітей ми вирішили започаткувати спільний проект «Smile» для дітей та їх батьків. Суть проекту полягає у навчанні дітей правильному догляду за порожниною рота, інформуванні батьків про правила догляду за порожниною рота, пропаганді здорового способу життя, культурі вживання солодощів. А також дружнього ставлення дітей до лікаря стоматолога.
На сьогодні ми маємо розклад занять на навчальний рік. Один раз на два місяці ми проводимо заняття з дітьми та їх батьками. Ці заняття користуються попитом, тому ведемо попередній запис. Ті діти, котрі приходять регулярно на заняття, на сьогодні вже правильно тримають зубну щітку, роблять потрібні рухи при чищенні зубів, а також пам’ятають правила вживання солодощів. Ми виробляємо правильні навички по догляду за порожниною рота.
Наступного року ми плануємо розширити наші заняття. По-перше, змінимо час проведення занять, а саме 0,5 годин занять з дітьми і 15 хвилин з батьками. Так як в процесі роботи виявилось, що багато запитань у батьків. По-друге, будемо проводити заняття ще в одній школі. Плануємо створити сторінку у соціальній мережі.

 

84401819 554906481897924 9150731229207724032 n85001849 212161706628682 6650206513631592448 n

85169416 1474770836038002 5299997838061600768 n