2020-02-20

Доповнена та віртуальна реальності: нові рішення для бізнесу

Головна/Новини МІБ/Доповнена та віртуальна реальності: нові рішення для бізнесу

Завдяки стрімкому розвитку інновацій, жвавий інтерес у представників бізнесу викликає тема імплементації технологій AR/VR в робочі процеси.

Ці технології допомагають моделювати їх від старту і до завершення, швидко і ефективно аналізувати всі переваги та недоліки планованих дій, моделювати варіанти розвитку подій тощо. Часто програмні продукти віртуальної та доповненої реальності використовують як потужний інструмент комунікацій, що дозволяє користувачам з різних місць спілкуватися в режимі реального часу.
В той же час, ринок технологій, що створюють ефект присутності, розвивається дуже стрімко і тому про новинки галузі та їх можливості і переваги найпершими дізнаються фахівці, які кожного дня працюють із такими технологіями і тестують їх на різних напрямках бізнесу.
В четвер, 20 лютого 2020 року, в рамках блоку дисциплін "Побудова ефективної моделі бізнесу" слухачів програми General MBA восьмої та дев’ятої генерацій відвідала Лідія Морозова, асоційований член Королівського Інституту маркетингу (ACIM, Великобританія), сертифікований фахівець з маркетингу з досвідом роботи понад 15 років та викладач МІБ програми маркетингової кваліфікації дипломного рівня СІМ (The Chartered Institute of Marketing, Великобританія).
Лідія в свій час заснувала маркетингове агентство повного циклу Lati Agency (частина Latifundist Медіа Холдингу), має досвід роботи як на українському, так і зарубіжних ринках, спеціалізується на B2B (агробізнес, машинобудування, будівництво, консалтингові послуги). Як незалежний консультант і директор з маркетингу, вона реалізовувала рекламні кампанії з використанням повного спектру маркетингових інструментів, як традиційних, так і digital.
Її клієнти - це лідери в сфері інвестиційного бізнесу, сільського господарства, мас-медіа, спа і велнес. Зокрема, послугами Л. Морозової користувалися такі компанії як Dragon Capital, Mriya Agro Holding, KMZ Industries, TOUCH Day Spa та інші.
За запитом аудиторії першу частину виступу спікерка присвятила основам маркетингу в секторі B2B та розповіла про останні світові тенденції з урахуванням еволюції прийомів продажів. Лідія поділилася найбільш перевіреними і ефективними інструментами у цій сфері.
Друга частина виступу стосувалася новинок у галузі доповненої та віртуальної реальності.
Під час заняття до учасників заходу по Skype на Q&A сесію приєдналася дослідниця HCI (Human-computer interaction), дизайнер користувацького досвіду AR, дизайнер просторового інтерфейсу і журналіст Алла Вовк. Її дослідження зосереджені на просторовій взаємодії в AR і вимірах інтерфейсів AR, які позитивно впливають на призначений для користувача досвід. Наразі Алла працює в Кембриджі над докторською дисертацією з комп'ютерних наук (HCI) з фокусом на дослідження просторового навчання доповненої реальності.
Оскільки гостя заходу створювала AR рішення для таких відомих компаній, як Atlec Space, BMW, Lufttransport і багатьох інших, їй було чим поділитися із нашими слухачами. Вона надала вичерпні відповіді на усі питання.
У продовження свого виступу Лідія познайомила слухачів з програмними продуктами AR/VR, які нещодавно з’явилися на ринку, і уже активно використовуються відомими компаніями. Розповіла про результати, що були отримані при застосуванні таких технологій у бізнесі.
Сподіваємося, що кожний слухач зміг віднайти серед представлених новинок саме ті, що можуть бути імплементовані у своїй компанії та допоможуть значно збільшити активи бізнесу.

IMG 1313IMG 1316