2020-04-24

Законодавчі ініціативи Community IIB: Дмитро Феліксов, компанія «Concert.ua»

Головна/Новини МІБ/Законодавчі ініціативи Community IIB: Дмитро Феліксов, компанія «Concert.ua»

Безумовно, треба мати мужність, щоб голосно говорити про проблеми власної компанії. Але надвідповідальним рішенням є озвучування проблем цілої галузі – розважальних заходів. З введенням карантину вона втратила величезну кількість прибутків, оскільки всі події були перенесені або відмінились зовсім. За словами Дмитра Феліксова, СЕО "Вірус М’юзик" та Concert.ua, випускника Executive MBA-2015 в МІБ, збитки в цій індустрії вже сягнули 500 млн гривень, але це ще не все. «До конца года потери отрасли составят более 1 млрд и это при условии, что карантин отменят, а сама пандемия будет взята под контроль», - спрогнозував він.


Варто зазначити, що індустрія розважальних заходів складається не тільки з квиткових операторів. В ній задіяно безліч людей: від артистів світового рівня до гардеробниці в концертному павільйоні. На своїй сторінці у Facebook Дмитро Феліксов написав пост щодо тих, хто в індустрії розважальних заходів постраждає: «Концерты – это не только артисты и бизнес, это творческая интеллигенция нашей страны (музыканты, авторы, аранжировщики), а также люди из смежных отраслей, которые поставляют оборудование, концертные площадки, рекламные агентства, билетные операторы и конечно же организаторы концертов, которые инвестируют больше остальных в этот рынок. Все они без исключения остановили свою деятельность. Многие остались не только без средств к существованию, но и с миллионными долгами», - акцентував Дмитро.

fel

Тож, говорити та думати не тільки за себе, а за ситуацію в цілому – це певною мірою відповідальність перед тими, від імені кого говорити. Дмитро на своїй сторінці у Facebook запропонував ряд ініціатив, які направлені на підтримку індустрії розважальних заходів: “Мы просим принять пакет мер для спасения отрасли не только на период действия карантина, но и на срок, который понадобится на ее восстановление. Среди прочих: льготы на аренду государственных и коммунальных концертных площадок, отсрочка исполнения обязательств (возврат стоимости билета) на срок до 180 дней перед зрителем в случае отмены события, отмена НДС для национального культурного продукта. Соответствующий законопроект пылится в налоговом комитете”, - зазначив Дмитро.

Ми вдячні тим випускникам МІБ, які борються з наслідками кризи в своїх площинах: хтось допомагає фінансово, інші годують лікарів, треті - організовують безкоштовну доставку продуктів та ліків, а хтось – має мужність говорити про цілу індустрію, пропонувати рішення та привертати увагу до проблем своєї сфери.