2020-05-11

Експрес-знайомство з викладачами МІБ: Альона Чернишова

Головна/Новини МІБ/Експрес-знайомство з викладачами МІБ: Альона Чернишова

Продовжуємо серію публікацій, метою яких є знайомство з викладачами бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу». Адже викладацький склад МІБ включає експертів-практиків з компаній різних розмірів та галузей, професіоналів, які накопичили достатньо досвіду, щоб почати ділитись ним зі слухачами.


Сьогодні на питання бліц-інтерв’ю відповідає визнаний HR-експерт Альона Чернишова – IT Recruitment and Executive Search Partner в компанії «MIRA top recruiting». Досвід Альони у сфері HR налічує вже більше 17 років, а останні 10 років Альона займала керівні посади в компаніях «Platinum Bank», «Фокстрот», мережа ресторанів японської кухні «Сушия». В МІБ Альона разом з Тетяною Твердушкою викладає курс «Менеджмент персоналу» на програмі Ukrainian MBA.

Який найцікавіший проект, в якому Ви брали участь?Chernyshova(1)

Кожен проект, в якому я беру участь, є унікальним і цікавим. Це пов'язано з тим, що цілі проекту завжди амбітні, учасники проекту – різні як професійно, так і особистісно, ​​ризики проекту обов'язково з'являються, а KPI проекту все одно повинні бути виконані. Тому шаблонних рішень немає і кожен проект вимагає індивідуального підходу. Це і є інтерес для мене.


У чому цінність Вашого курсу в МІБ з точки зору управлінської ефективності?

Курс HR – це навчання на тему роботи з людьми: як їх знайти, як вибрати правильну людину, як її мотивувати на ефективну роботу, як її утримувати тощо. Робота з людьми займає 70-80% функціоналу управлінця і те, наскільки він ефективно керує цим ресурсом, відіб'ється на досягненні цілей його напрямку та компанії в цілому.

 


Що мотивує Вас викладати в бізнес-школі?

По-перше, хочеться ділитися накопиченими знаннями та набутим досвідом.
А по-друге, хочеться давати керівникам ті інструменти і правильні рішення, які допоможуть їм створювати унікальні мотивовані команди, які будуть щасливі на роботі. А радість і щастя = мотивація і результат як для компанії, так і для співробітника.