2020-05-21

Як не залишитися за бортом змін і радіти нестабільності.

Головна/Новини МІБ/Як не залишитися за бортом змін і радіти нестабільності.

«Щоб ти жив у часи змін» -
китайська приказка-прокляття.

 

Нам пощастило жити в цікаві, динамічні часи. Пощастило, бо, на відміну від китайських колег, ми любимо зміни. Вони приносять масу можливостей, якщо бути підготовленим і знати, де їх шукати. Світ навколо змінюється так швидко, що стабільна і успішна ще вчора бізнес-модель зовсім необов'язково буде такою і завтра. Безперервно і радикально змінюються ринки, технології, економіка, менталітет, пріоритети. Саме тому ще більша перевага буде на стороні бізнесменів, які володіють спеціалізованими, професійними навичками, що дозволяють миттєво перебудовуватися, бути гнучкими, моментально аналізувати і оцінювати ситуацію, приймати швидкі і точні рішення, куди повернути кермо компанії.

 

Значно сприяє розвитку таких навичок освіта рівня МВА – спеціалізовані програми для управлінців. Якісні програми МВА здатні допомогти слухачам не тільки поглибити, розширити і систематизувати свої знання, а й розвинути компетенції, які навіть через 5-7 років можуть бути застосовні.

 

Особливість програми Executive MBA в МІБ в тому, що вона буде корисна в рівній мірі і власникам, і генеральним директорам. Серед українських власників бізнесу широко поширена практика, що вони одночасно є ще й генеральними директорами своїх компаній. Складність їх положення в тому, що, з одного боку, як підприємці, вони повинні займатися розвитком бізнесу, а як директора – заглиблюватись в операційний менеджмент, зниження витрат і іншу поточної діяльністю. Часто в такому випадку просідає одна зі сфер: або нікому втілювати нові ідеї і якісно справлятися з проблемами зростання, або ж, навпаки, компанія стоїть на місці кілька років, оскільки керівник, повністю залучений в питання сьогоднішні, не встигає замислюватися про завтрашній день. Для таких керівників важливо розвивати специфічні компетенції.

Якщо управлінець схильний генерувати безліч ідей, відкривати різні компанії в різних сферах, але не встигає виростити їх до певного розміру, коли можна вигідно продати такий бізнес, йому буде корисно вивчення бізнес-планування та фінансового моделювання. Це дозволить йому зрозуміти, який життєвий цикл має його компанія, а також в який момент краще виходити до інвесторів і як грамотно презентувати свій проект.


Інша категорія керуючих власників, що представляють інвестиційні компанії зі складними комбінаціями зрілих активів, і сміливо експериментують з фінансовими інструментами, зацікавлені в збільшенні вартості свого бізнесу без їх особистої участі. Для таких управлінців серед інших курсів програми будуть особливо корисними корпоративне управління, оцінка бізнесу і ризик-менеджмент. Також їм важливо розвивати компетенції по підбору надійного персоналу і делегування йому більшої частини своїх операційних функцій.


Якщо власнику бізнесу властиво присвячувати багато років проекту, який він вважає справою всього життя, для нього має значення не тільки особистісний розвиток і підйом бізнесу, а й зростання своєї команди, яка є для нього ключовим активом. Такому типу управлінців важливо всебічно розуміти всі процеси компанії: фінанси, маркетинг, виробництво, HR. Їм необхідно звернути особливу увагу на навички побудови ефективних організаційних структур, масштабування бізнесу, операційний менеджмент, лідерство.


Однозначно в сучасному і динамічному середовищі будуть актуальні знання і навички, отримані в рамках інших курсів програми Executive MBA: управління змінами та інновації, трансформація бізнесу, управління результативністю та ін. Зміст програми тут.

Безумовно, через кілька років ситуація вимагатиме нових знань і управлінських прийомів. Але при цьому база, отримана під час навчання на програмі МВА, все одно залишиться. Буде фундаментальне розуміння великих і важливих речей, що дає глибоке почуття впевненості в правильності своїх дій. Є базові речі, які не знецінюються, наприклад, аналіз ринків, фінансовий менеджмент та ін. Головне, що у слухачів перебудовується мислення, з'являється глибоке розуміння взаємозв'язків. Такі навички залишаються надовго.


Правильні знання і компетенції – не єдине, що допомагає підприємцю бути успішним у довгостроковій перспективі. Надійні партнери, однодумці і вірні друзі можуть бути джерелом передових ідей, підтримки і можливостей. МВА-навчання виступає чудовим майданчиком для розширення якісного кола ділового та особистого спілкування. За два роки навчання слухачі здобувають нову мережу знайомств із своїх одногрупників та випускників бізнес-школи – успішних, проактивних і прогресивних керівників і власників.


Можна продовжувати займатися тим же самим сьогодні і сподіватися на успіх в подальшому. А можна усвідомити свої зони росту, отримати МВА-освіту і бути твердо впевненим, що навіть незважаючи на нестабільні часи, буде знайдена формула стабільності і процвітання, яка буде успішна і завтра.

Старт програми Executive MBA відбудеться 28 жовтня 2020 року, а до 15.09.20 діють спеціальні умови ранньої реєстрації – знижка 20 000 грн.


Вступити на програму можна вже зараз, а сплачувати за навчання – щомісяця з початку навчання.

Звертайтесь за персональною консультацію щодо підбору програми навчання за телефоном 067 524 89 49.