2020-11-24

Спеціальний гість на програмі Executive MBA. Костянтин Магалецький керуючий партнер інвестиційного фонду Horizon Capital.

Головна/Новини МІБ/Спеціальний гість на програмі Executive MBA. Костянтин Магалецький керуючий партнер інвестиційного фонду Horizon Capital.

В рамках воркшопу в “бізнес-школі МІБ” від професора Мертенса О.В. “Підприємництво: бізнес-моделі і джерела фінансування”, група Executive МВА 19 звернулася до аналізу інвестиційного ринку і його особливостей в українських реаліях.
А хто ж розповість про інвестування краще ніж той хто інвестує?

 IMG 9227-min

Саме тому запрошеним гостем заняття став, Костянтин Магалецький:

  • експерт з питань інвестування міжнародного рівня;
  • керуючий партнер інвестиційного фонду Horizon Capital;
  • випускник МВА в школі бізнесу Чиказького університету;
  • має багаторічний досвід роботи в Україні та за кордоном в галузі менеджмент-консалтингу та в галузі фінансового менеджменту в промисловому та споживчому секторах України;


Завдяки гостю, слухачі програми Executive МВА на реальних кейсах ознайомилися з особливостями створення, діяльності та управління інвестиційної організації. А також детально розібралися з вимогами, які ставлять інвестори перед потенційними отримувачами коштів.

IMG 9245-min
За словами Костянтина Магалецького, основним і практично єдиним критерієм відбору для фонду Horizon Capital є наявність великого потенціалу росту компанії. Жодні обмеження не матимуть значення, якщо фонд вбачає перспективу розвитку і фінансового зростання компанії і, водночас, жоден інший аргумент не здатен переважити, якщо потенціал росту відсутній.

Так, наводячи приклади вдалих інвестиційних рішень своєї компанії, гість “Міжнародного інституту бізнесу” акцентував увагу на співвідношенні вартості компанії до інвестування і після. Вдалим інвестуванням є компанії, що зросли у 10-11 разів, збільшивши і свою вартість, і потужності, і вплив у галузі.

IMG 9252-min IMG 9165-min

Цілком очікувано керівників і власників компаній, які навчаються у складі групи Executive МВА 19, зацікавило питання управління компаніями з інвестиційним капіталом, підбір менеджменту та формування і мотивація команди, здатної у кілька разів збільшити вартість організації. І на ці питання присутні також отримали вичерпні відповіді, оскільки наш гість з готовністю поділився реальними кейсами успішних і програшних інвестиційних рішень та пояснив, у чому переваги і ризики залучення інвестицій в українські компанії.

Зустріч слухачів ЕМВА 19 з Костянтином Магалецьким завершилася жвавою дискусією.
Керівництво бізнес-школи МІБ вдячні спікеру за цікаву розмову і впевнені, що зустріч була корисною для кожного з присутніх.