2021-02-03

Комерціалізація сучасних трендів економічного зростання від експерта економічної галузі, ректора бізнес-школи МІБ Савченка О.В.

Головна/Новини МІБ/Комерціалізація сучасних трендів економічного зростання від експерта економічної галузі, ректора бізнес-школи МІБ Савченка О.В.

Розуміння розвитку економіки дає уявлення не лише про джерела формування доходів і витрат, у деяких випадках воно є сигналом для кардинального коригування стратегії розвитку компанії.

Кожному бізнесу необхідно розуміти як і куди рухатися, які ідеї реалізовувати в межах своєї діяльності, тому аналіз поточної макроекономічної ситуації навколишнього простору є надважливим елементом системи прийняття управлінських рішень. В умовах нестабільної економічної кон’юнктури недостатня визначеність окремих питань або дії вчинені наосліп можуть призвести до небажаних наслідків.

Минулого тижня відомий вчений, економіст, громадський діяч, д.е.н. професор і ректор Міжнародного інституту бізнесу Савченко Олександр Володимирович провів зустріч із слухачами програми General MBA десятої генерацій. В рамках онлайн-заходу відбулася ректорська лекція, яка присвячувалась реаліям та прогнозу соціального і економічного розвитку України та світу.

Олександр Володимирович здійснив оцінку трендів, що мають сьогодні визначальний вплив на світовий економічний прогрес, окреслив ознаки нової епохи “видовищ і хліба”, ідеали якої визначаються домінуванням форми над змістом, наголосив на вирішальній ролі результатів протидії таких титанів як digital індустрія та фармацевтична галузь. Заспокоїв бізнес-еліту, що зрештою, ми все ж таки повертаємося до “нормальності”.

Трактуючи ключові моменти, Олександр Володимирович розповів про специфіку взаємодії основних фундаментальних чинників, які здатні призвести до якісних структурних змін в економіці України, та спрогнозував основні макроекономічні показники на найближчий час. У тому числі надав своє бачення щодо стабілізації ситуації з малим бізнесом та щодо повернення ринку до показників, які існували до початку карантинних обмежень. На прохання слухачів ректор також сформулював декілька порад як збільшити кількість клієнтів в умови пандемії і lockdown.

Наприкінці лекції ректор додав запалу інтерактиву і відповів на питання аудиторії. В цій частині зустрічі слухачі отримали конкретні рекомендації щодо пріоритетних каналів продажів в умовах нової економічної епохи та змін у структурі потреб споживачів.

Сподіваємося, що проникнення таких ідей в українське суспільство, як зробити свій бізнес більш успішним, а себе більш заможним, змусить нас рухатися до збагачення потенціалу України та перманентно перебувати у тренді економічного зростання!