2021-07-19

Про аналітику даних з групою General MBA або що може “чат-бот”

Головна/Новини МІБ/Про аналітику даних з групою General MBA або що може “чат-бот”

 

Дані надходять зовні і збираються всередині майже кожної компанії: інформація про клієнтів, партнерів і конкурентів, відомості про роботу внутрішніх процесів, про проблеми і досягнення.

Але щоб дані стали цінним активом, що приносить бізнесу реальну користь і прибуток, ними потрібно ефективно управляти. Це допомагає зменшити кількість помилок, підвищити ефективність бізнесу і зрозуміти - яких результатів можна досягти в подальшому.

Проте у багатьох компаній, особливо з сектору малого та середнього бізнесу, немає чіткого розуміння, що необхідно враховувати при стратегічному управлінні даними, як підвищувати та оцінювати їх якість, обробляти та отримувати інсайти.

Задля виправлення даної ситуації до МІБ було запрошено Олександра Романко:

  • спікера топових міжнародних конференцій;
  • почесного директора Master of Business and Management in Artificial Intelligence and Data Analytics (MBAI) програми в KSE;
  • Lead Research Scientist, SS&C Technologies Canada.

IMG 20210709 100641 (3) (1)

Ступінь Ph.D з комп’ютерних наук Олександр здобув в університеті імені Макмастера, Гамільтон, Онтаріо, Канада.Наразі має експертизу в управлінні фінансовими ризиками, бізнес-аналітиці, фінансовому моделюванні та оптимізації. За сумісництвом Романко О. професор Університету Торонто, викладає в Українському католицькому університеті (УКУ) та Київській школі економіки (KSE).

Виступ Олександра відбувся в МІБ в рамках курсу “Data management” в групі General MBA одинадцятої генерації.
Під час свого виступу запрошений спікер розповів про тренди в аналітиці великих даних та найбільш перспективні сфери застосування методу в бізнесі. Олександр поділився досвідом визначення зв'язків і закономірностей в даних, і пояснив як це може допомогти компаніям.

Цікавою частиною виступу була розповідь про можливості чат-ботів. В аудиторії Олександр продемонстрував як створити найпростішого віртуального цифрового помічника, відповів на всі питання слухачів та надихнув їх на прийняття важливих рішень.