2021-08-05

Логістика - це мистецтво будувати зв'язну вежу

Головна/Новини МІБ/Логістика - це мистецтво будувати зв'язну вежу

 

Як вам таке твердження?

"Логістика - це мистецтво будувати зв'язну вежу, створюючи такі кубики реальних бізнес-процесів, щоб, тасуючи їх, постійно стежити за стійкістю побудованої вежі".

Звучить красиво, що ж стоїть за цим?

 

Спеціальний спікер для слухачів General MBA Володимир Кащенко. Досліджуємо міжнародну логістику.

Не дивлячись на літню пору, навчання у МІБ триває!
Тренінгові практики з міжнародної логістики, які проводилися для слухачів програми General MBA, завершилися лише в неділю, першого серпня 2021.

logistic


Хто експерт?

Заходи відбулися у супроводі эксперта з логістики Кащенка Володимира:

  • головний тренер відділу навчання Департаменту "Корпоративний університет" компанії “Нова пошта”;
  • сертифікований project-менеджер
  • фахівець-консультант з Lean-трансформації підприємств та управління виробничими системами і процесами (Lean Practitioner Program).
  • спікер багатьох конференцій та семінарів в сфері дистрибуції, продажів, логістики, переговорів і комунікацій;
  • має значний досвід побудови міжрегіональних збутових ланцюжків і повного циклу продажу товарів;
  • має досвід побудови управлінських бізнес-систем та процесного управління в організаціях і досвід розробки, впровадження та оптимізації операційних і виробничих процесів.
  • працює понад 20 років на ринку дистрибуції України, СНД, Азії та Європи.

 

Чому досвід “Нової Пошти”?

Сьогодні компанія «Нова Пошта», досвід якої, зокрема, представляв Володимир, є беззаперечним лідером логістичного ринку, який

  • надає повний спектр логістичних та пов'язаних з ними послуг;
  • забезпечує швидку та легку доставку кожному клієнту;
  • дозволяє тисячам підприємців створювати та розвивати бізнес не лише в Україні, а й за кордоном;
  • мережа компанії налічує більше 6000 відділень по всій Україні, а кількість відправлень тільки за 2019 рік перевищила 212 млн.

Свою міжнародну експансію Нова Пошта розпочала ще у далекому 2014 році. Для цього на базі отриманого досвіду була розроблена модель міжнародної мережі та відкриті перші компанії в Грузії і Молдові. А вже у 2015 році було створено бізнес напрямок «Нова Пошта Міжнародні Операції». Доречі, співзасновники "Нова Пошта" Володимир Поперешнюк та В’ячеслав Клімов є випускниками МІБ за програмою Executive MBA, і вже на той час вони були озброєні необхідними знаннями, щоб здійснити цей стрімкий прорив у бізнесі.

Наразі компанія продовжує успішно розширювати перелік послуг як для доставок всередині країни, так і для міжнародних відправлень, тож запропоновані Володимиром практики були на часі, мали корисний та цікавий зміст.

logistic1

 

Як проходили тренінгові практики?

Під час невимушеного доброзичливого спілкування слухачі пропрацювали з Володимиром системне розуміння понять міжнародного логістичного менеджменту та його функціонального комплексу. Тренінгові практики охоплювали такі теми, як управління закупками, запасами, розподіл, а також управління матеріальними потоками. Детально були розглянуті такі поняття, як PL в логістиці (1PL - 5PL) та ланцюг поставок (Supply Chaine), його основні та додаткові функції й особливості.

Також Володимир поділився своїм досвідом з відвідування складських приміщень зарубіжних компаній. Розповів як використовуються ними роботи для відбору конкретної продукції, що відправляється клієнтам, та дрони для проведення інвентаризації. Слухачі розглянули приклади організації роботи на складах таких гігантів, як Walmart і Amazon.

В результаті запланованих активностей, перед групою було розкрито багато варіантів розвитку та розв'язання проблем, що з'являються перед новачками на шляху створення міжнародної партнерської мережі або організації доставки за кордон.

 

У чому цінність?

Значення логістики в сучасному суспільстві переоцінити неможливо. Це нервова система бізнесу і від того чи правильно вона працює залежить успіх усього організму.

У кого ж вчитися логістиці топ-управлінцям? Звичайно у співробітників-практиків з компанії, яка є абсолютним логістичним лідером України.

Пишаємося тим, що головною унікальністю програм МВА нашої бізнес-школи є навчання на прикладах реального бізнесу.

Хочеш детально дізнатися про те як проходить навчання і чи підходить воно тобі - реєструйся на онлайн - захід 7.09.