2011-07-11

International МВА : міжнародна інтеграція

Головна/Новини МІБ/International МВА : міжнародна інтеграція

 

В сучасному швидкозмінюючому світі, де процес глобалізації вже норма, роль кросс- культурник взаємин стає на перший план на шляху до побудови високоефективного міжнародного бізнесу.

У період з 21 по 24 червня проходив черговий навчальний модуль програми International МВА, під час якого студенти вивчаликурс "Крос-культурні комунікації". Незвичність модуля полягала в тому, що вперше в одній аудиторії зібралися одночасно слухачі програми International МВА МІБ і група слухачів програми МВА з Університету Аляска Southeast, США, та бізнес-школи Альба, Греція.

 

Автором курсу є д-р Юлія Іванова, викладач Школи менеджменту Університету Аляски Southeast, яка розробила даний курс для слухачів і блискуче впоралася з роллю викладача курсу в аудиторії, що складалася з представників декількох країн – України, США, Канади, Греції.

Курс побудований послідовно, охоплюючи всі основні етапи аналізу крос культурних взаємин, такі як: особливості бізнес середовища в тій або іншій країні, культура і як визначити її особливості, компанія і особливості за наявності expats в управлінській команді тощо. Студенти з University of Alaska Southeast зробили гідний вклад при обміні досвідом і проявили себе з найкращого боку активно беручи участь в групових завданнях і колективних обговореннях.

Добре підібраний набір кейсів (робота над якими займала 70%-80% часу слухачів) на підставі реальних бізнес-ситуацій зробив сесію дуже цікавою і практичною, стимулюючи мислення і обмін досвідом серед студентів.

Тісне спілкування слухачів під час модуля, дискусії в класі, робота в групах і підготовка групових презентацій, проектів, неформальне спілкування під час візиту етнографічного комплексу "Українське Село", а також клуба "Петрович", перерв на каву тощо, дозволило краще зрозуміти один одного, визначити відмінність і знайти схожість, навчитися будувати бізнес-відношення з представниками різних країн і культур.