2010-07-01

29 червня 2010 року Громадська організація Народні фінанси та Міжнародний інститут бізнесу провели засідання круглого столу на тему "Проблеми iнституту банкрутства в Українi та шляхи його реформування".

Головна/Новини МІБ/29 червня 2010 року Громадська організація Народні фінанси та Міжнародний інститут бізнесу провели засідання круглого столу на тему "Проблеми iнституту банкрутства в Українi та шляхи його реформування".

 

На заході відбулося обговорення необхідності реформування та напрямів змін законодавчого інституту банкрутства в Україні.

Модератором круглого столу виступив САВЧЕНКО Олександр Володимирович, Голова Правління МІБ.

 

На засіданні було обговорено такі питання:

1) Необхідність якісного покращення законодавства про банкрутство та внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14.05.1992р. №2343-ХII.

2) Розробка концепції банкрутства фізичних осіб.

3) Реформування механізму банкрутства комерційних банків шляхом надання підтримки в передачі програми реабілітації та/або ліквідації банків від Національного банку України до Фонду гарантування вкладів.

В заході прийняли участь:

Народні депутати України, представники Міністерств України, представники Державного комітету України з регуляторної політики та підприємництва, представництв Міжнародних фінансових організацій та агентств в Україні, зокрема Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації, USAID, провідних міжнародних юридичних компаній, провідних ЗМІ України – "Зеркало недели", "Экономические известия", GTZ, комерційних банків України та інших організацій, а також громадських діячів України.