2010-04-16

Міжнародний форум "MACH.INN: інновації в машинобудуванні"

Головна/Новини МІБ/Міжнародний форум "MACH.INN: інновації в машинобудуванні"

 

Форум проходить в рамках проекту "2010 - Рік інновацій у Донецькій області".

Організатор - компанія Conference House, за підтримки Донецької обласної ради, Донецької обласної державної адміністрації, Донецької Торгово-промислової палати і Міжнародного інституту бізнесу.

 

Попит на інновації у вітчизняному машинобудуванні є, і з ростом конкуренції на ринках машинобудівної продукції він буде тільки збільшуватися. Сьогодні тільки великі холдинги починають довгострокову роботу з відбудування всього ланцюжка впровадження інновацій (фундаментальні розробки - базові технології - серійна продукція), з бажанням в майбутньому конкурувати на глобальному ринку зі своїми розробками.

Тим не менше інновації впроваджуються. Найбільш дієвою мотивацією до цього є та обставина, що для збереження своєї частки на ринку в умовах конкуренції, що загострюється необхідно вирішувати низку проблем (підвищувати якість, розвивати продуктовий ряд, виводити на ринок складну продукцію з новими споживчими властивостями і т.д.), і саме впровадження інновації дозволяє цього досягти. Іншим стимулом для впровадження інновацій у промисловості є підвищення державою екологічних, енергозберігаючих та інших стандартів. Втім, цей інструмент стимулювання інноваційного розвитку промисловості є сенс використовувати активніше.

Від машинобудівників вимагається комплексний підхід до впровадження інновацій, оскільки причина низької конкурентоспроможності корениться не тільки в застарілих базових технологіях, але й у недостатньо високому рівні кваліфікації інженерів, дизайнерів і управлінців, а головне - у моделі організації та управління виробництвом. Для успішного розвитку інноваційного процесу необхідно займатися і економікою взагалі, і вільними економічними зонами та інноваційної інфраструктурою, і освітою.

Цілі Форуму: Спільними зусиллями влади та бізнесу сприятиме виробленню стратегії інноваційного розвитку економіки та налагодити механізми впровадження інновацій в промисловість.

До участі запрошуються:

• Генеральні, технічні та фінансові директори промислових підприємств.

• Представники банків та небанківських фінансових інститутів.

• Представники юридичних, аудиторських та консалтингових компаній.

• Керівники органів влади Донецької області та інших регіонів України.

• Представники НДІ, провідних міжнародних організацій і фондів.

Місце проведення: м. Донецьк, вул. Челюскінців, 189-е, СК "Донбас Арена", Східний вхід.

Дата проведення: 20 квітня 2010 року.

Час проведення: 10:00 - 18:00, початок реєстрації о 9:00.

Додаткова інформація та реєстрація за тел. 044 541 18 38