2009-10-29

Генеральним партнером Центру корпоративного управління МІБ стала Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ).

Головна/Новини МІБ/Генеральним партнером Центру корпоративного управління МІБ стала Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ).

 

ПАКУ було створено у серпні 2009 р. з метою підвищення статусу, забезпечення зростання професіоналізму та авторитету фахівців з корпоративного управління в Українських компаніях. Ідея створення ПАКУ виникла у викладачів Центру корпоративного управління МІБ та осіб, що в останні 8 років регулярно беруть участь у навчальних програмах з підготовки фахівців корпоративного управління. До складу ініціативної групи зі створення ПАКУ увійшли представники наступних компаній: ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", Представництво "Baker & McKenzie", ЗАТ "System Capital Management", ЗАТ "А.Е.С. Київобленерго", АТ "Сведбанк"(приватне), ВАТ "Рітейл Груп", ВАТ "Державний Ощадний банк України", ВАТ "Нерухомість столиці", ВАТ "УкрКарт", ТОВ "ГАЗЕКС-Україна", ТОВ "Seven Hills Investment Group", ЗАТ "Український мобільний зв’язок", Банк Групи INTESA SANPAOLO "ПРАВЕКС-БАНК", МІБ.

 

Асоціація планує брати участь у законотворенні з метою забезпечення прийняття органами державної влади і управління нормативних документів, що відповідають найкращим міжнародним та національним стандартам корпоративного управління; розробляти власні методичні рекомендації, роз’яснення законодавства, надавати іншу методичну допомогу фахівцям з корпоративного управління; організовувати обмін досвідом діяльності Корпоративного директора (члена Наглядової ради або Правління), Корпоративного секретаря тощо (семінари, круглі столи, стажування членів Асоціації в організаціях – партнерах і т.п.). Також ПАКУ буде розробляти, затверджувати та вдосконалювати Професійні стандарти діяльності члена Наглядової ради та Корпоративного секретаря, Кодекси професійної етики члена Наглядової ради та Корпоративного секретаря; розробляти критерії та процедури професійної сертифікації у сфері корпоративного управління та, згодом, здійснювати таку сертифікацію; організовувати ефективну взаємодію членів Асоціації із засобами масової інформації та громадськістю; систематично інформувати громадськість з питань корпоративного управління та ін.

ПАКУ запрошує усіх зацікавлених вступити до лав її членів або до будь-якої форми співпраці.

Поєднання глибоких знань і високого професійного досвіду представників МІБ та ПАКУ, безумовно, підвищить якість як навчальних програм Центру корпоративного управління, так і роботи Асоціації.

Для довідки:

Детальну інформацію про Асоціацію, її статут, плани роботи та членство можна подивитися на сайті www.cgpa.com.ua.

Якщо у Вас виникли запитання або пропозиції, телефонуйте за номером (044) 228-87-59.