2009-11-02

Підсумки круглого столу "Чому навчати в умовах спаду економіки?"

Головна/Новини МІБ/Підсумки круглого столу "Чому навчати в умовах спаду економіки?"

 

29 жовтня 2009 року у Міжнародному інституті бізнесу відбувся круглий стіл "Чому навчати в умовах економічного спаду?". Тема заходу могла б здатися банальною, оскільки поняття криза, спад і рецесія давно вже увійшли до свідомості українських громадян. Спробу учасників круглого столу відповісти на це сакраментальне питання можна вважати такою, що вдалася. Тим більше, що експертами заходу виступили представники таких відомих компаній як: МТС (Тамара Рогатюк), Олімп (Євгенія Саленко), Baltyc Training Group (Марина Первушина), Ernst&Young LLC (Ольга Горбановська), МІБ (Богдан Будзан).

 

Всі учасники у відвертій та динамічній дискусії, присвяченій рецесії і оптимізації витрат на навчання персоналу, інвестиціям у навчання і системі відповідальності менеджменту, підприємницьким здібностям персоналу погодилися, що повернення до колишньої реальності надання "освітніх" послуг вже ніколи не буде.

Безумовною константою щодо цього є необхідність навчання персоналу, яка існує навіть у таких важких та складних економічних умовах. Особлво важливою є відповідь на питання: які справжні потреби бізнесу в навчанні, кого вчити і як вчити?

На це питання відповіла програма корпоративного навчання Міжнародного інституту бізнесу, яка була запропонована до уваги аудиторії Савчуком В.П., д.т.н., професором фінансів і стратегії МІБ. Професор Савчук зазначив, що дана пропозиція є системним підходом до побудови корпоративної освітньої програми, який надає нові можливості як для професійного зростання, так і для розвитку бізнесу. Зміст програм охоплює основні процеси управління ефективним бізнесом і будується на основі інтеграції функціональних сфер менеджменту в структурований процес управління підприємством.

Всі учасники дискусії резюмували, що саме системний підхід до навчання персоналу дасть змогу набути персоналу таких практичних навичок, які сприятимуть підвищенню конкурентоспроможності компанії та продуктивності праці в умовах економічного спаду.