2009-04-08

Існує багато можливостей по виявленню прихованих резервів виробництва

Головна/Новини МІБ/Існує багато можливостей по виявленню прихованих резервів виробництва

 

Саме їх виявленню і був присвячений круглий стіл "Використання прихованих резервів виробництва і скорочення непродуктивних витрат в сучасних умовах", який відбувся 07 квітня 2009 р. Організатором круглого столу виступив МІБ.

Ситуація, що склалася в промисловості України останнім часом, а саме: падіння обсягів виробництва, зростання цін на енергоносії, загроза втрати ринків у довгостроковій перспективі унаслідок неефективності та високих витрат у виробництві та інші негативні чинники, - вимагає від керівників компаній і підприємств проведення комплексних заходів щодо істотного підвищення своєї ефективності і впровадження нових методів і підходів до управління та організації виробництва. Частина цих заходів потребує, без сумніву, значних капіталовкладень.

 

Проте, існує багато можливостей, які пов’язані з удосконаленням існуючих процесів організації виробництва і роботи, а які не потребують залучення істотних коштів, але дають значний результат і можуть сприяти виявленню прихованих резервів виробництва і удосконаленню процесів.

Представники таких компаній, як: ТОВ "Kostal Ukraine", АБ "Банк Регіонального Розвитку", АБ "Універсал Банк", Компанія "Юнівест Маркетинг", ТОВ "Форінтек-Україна", - під час проведення круглого столу обговорили сучасні методи діагностики та оцінки резервів виробництв, виявлення їх прихованих резервів і розглянули кейси щодо результатів застосування інструментарію на прикладах вітчизняних і закордонних підприємств.