2009-02-20

Розпочала навчання 5-а генерація International МВА МІБ

Головна/Новини МІБ/Розпочала навчання 5-а генерація International МВА МІБ

 

18 лютого 2009 року 5-а когорта студентів програми International MBA-2009, яку реалізує Міжнародний інститут бізнесу разом з Університетом Нью-Брансвік (Канада), почала навчання на програмі. На урочистому відкритті з привітаннями та напутніми словами до нових слухачів звернулися професор Олександр Мертенс, Президент МІБ, Ольга Карпова, керівник департаменту академічних програм МІБ, викладачі, випускники та слухачі International MBA.

Почесними гостями Церемонії відкриття були професор Каха Шенгелія, Президент Кавказького університету, і Олена Степанченко-Кроуч, Директор Центру розвитку кар’єри Кавказького університету (Тбілісі, Грузія).

 

Студентів привітала випускниця IMBA 2008 Тетяна Храмова, директор та співвласник компанії "Excellent Consulting Group". Вона, зокрема, відзначила, що інвестиції у навчання окупилися за півроку до закінчення програми та відкрили нові можливості у бізнесі. Випускниця також порадила приділяти особливу увагу кейсам і дотримувати принципів тайм менеджменту, щоб досягти успіху в роботі та у навчанні на програмі.

Студент другого курсу IMBA Тарас Горкун, директор з маркетингу "Erste Bank Ukraine", запросив слухачів приєднатися до товариства студентів і випускників МВА МІБ, які завжди готові допомогти та поділитися власним досвідом і знаннями з колегами.

Церемонію продовжив виступ Джозефа Прокопенко, міжнародного консультанта з менеджменту (Франція), на тему "Зміни у діловому середовищі і їхній вплив на менеджмент".

Пан Прокопенко у якості прикладу навів інтерв’ю бізнес-гуру Гарі Хамела, який відзначив головні риси моделі менеджменту ХІХ століття:

  • Рішення частіше приймаються колегами, ніж топ-менеджерами (горизонтально);
  • Інструменти творчості та знання широко розповсюджені та доступні всім співробітникам організації;
  • Ідеї конкурують на одному рівні незалежно від посади;
  • Стратегії створюються не тільки зверху вниз, але і знизу вгору;
  • Лідерство та влада - скоріше функція компетентності та визнання особистості, ніж посади.

Навчання на програмі відкрив курс "Організаційні комунікації", якій викладає Руслан Лемещук, викладач програм МВА МІБ, керуючий партнер інвестиційної консалтингової компанії AB-Capital, Директор Школи бізнес-тренерської майстерності.

Колектив Міжнародного інституту бізнесу вітає слухачів з початком навчального року, бажає натхнення і наполегливості у навчанні!