2009-12-17

Круглий стіл "Керованість бізнесу. Автоматизація як засіб управління: практика українських компаній"

Головна/Новини МІБ/Круглий стіл "Керованість бізнесу. Автоматизація як засіб управління: практика українських компаній"

 

16 грудня за підтримки Міжнародного інституту бізнесу відбувся круглий стіл "Керованість бізнесу. Автоматизація як засіб управління: практика українських компаній".

Розуміння того, чим володіє компанія, скільки вона заробляє, ресурсний запас компанії - це ключові моменти для відповіді на питання: "Чи є бізнес успішним?". В умовах дефіциту ліквідності і нестачі кредитних ресурсів, ще більш актуальним і вагомим стає вирішення завдань у галузі управління і контролю за грошовими ресурсами компанії. "Як, у короткий термін, не втрачаючи мобільності та керованості бізнесу, вирішити ці завдання?" - саме це питання було ключовим під час дискусії.

 

У рамках круглого столу виступили викладачі МІБ, Михайло Сорокін, керівник Центру розвитку фінансового менеджменту МІБ, завідувач кафедрою фінансів МІБ, член Європейської асоціації фінансового менеджменту (Оксфорд), і професор управлінського обліку МІБ, член Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України (ФПБАУ) Наталія Краснік.

У своїй презентації пан Сорокін розповів про психологічні аспекти бюджетування в умовах, що швидко змінюються і відзначив важливість складання сценаріїв, навіть найбільш песимістичних, за якими зможе працювати компанія у випадку різкої зміни факторів зовнішнього середовища.

Наталія Краснік у своєму виступі розповіла про різні підходи до бюджетування, а також звернула увагу учасників на необхідність планування видатків і використання ресурсів у довгостроковій перспективі та у глобальному масштабі.

У круглому столі взяли участь представники компанії "Коллієрс Інтернешнл", групи компаній "Українська інвестиційно-інжинірингова компанія", групи компаній "Офіс Солюшнз", групи компаній "Свен", ТОВ "Нова спортс", ТОВ "ПромСІЗ" і багато інших.