2008-11-25

Президент МІБ – модератор круглого столу "Енергетична політика України в умовах світової економічної кризи"

Головна/Новини МІБ/Президент МІБ – модератор круглого столу "Енергетична політика України в умовах світової економічної кризи"

 

 

Олександр Мертенс, Президент МІБ, виступить модератором круглого столу "Енергетична політика України в умовах світової економічної кризи", який відбудеться 26 листопада 2008 року в готелі Hyatt Regency Kiev.

Сьогодні Україна - єдина країна в СНД, газові контракти якої не прив’язані до європейської формули. Тим часом облік середньоазійської ціни газу в європейській формулі, по суті, прив’яжуть Україну до коливань цін на нафту на світових біржах. У ході круглого столу будуть обго-ворюватися наступні питання:

  • Ціна на газ для України у 2009 році. Принципи її формування. Всі "за" і "проти" прив’язки її до європейських цін;
  • Довгострокова стратегія газового ринку України. Варіанти розвитку.

 

Для обговорення цих та інших питань на круглий стіл запрошені представники Кабінету Міністрів і Верховної Ради України, Ради національної безпеки й оборони України, Українського союзу промисловців і підприємців, Міністерства вугільної промисловості України, Міністерства палива та енергетики, керівники "Нафтогаз України", топ-менеджери найбільших компаній, експерти громадських організацій і дослідницьких центрів, а також міжнародних організацій в Україні.

Свою участь у роботі круглого столу підтвердили: Олег Дрюк, Голова правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Диденко, Перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Анатолій Гриценко, Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки й оборони; Іван Плачков, Заступник керівника Державного управління справами; Володимир Пустоваров, Перший заступник Голови правління з фінансово-економічних питань "Укрнафта".